Primul centru de parenting din tara se lanseaza

BUCURESTI - 10 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

La sfarsitul acestui an, se lanseaza prima companie romaneasca de parenting. Cu o acoperire in 3 orase (Bucuresti, Iasi si Timisoara), Parentime isi propune sa ajunga in cativa ani cel mai important centru de parenting din tara.

Primul centru de parenting din tara se lanseaza

Pe fondul unei necesitati de educatie parentala acuta (atestate de studii – vezi studiul realizat de Centrul de educatie si dezvoltare Step-by-step cu sprijinul UNICEF in 2005 - Cunostinte, atitudini si prractici parentale in Romania, http://www.unicef.org/romania/ro/RAPORT_practici_parentale.pdf) si a unor strategii nationale care de abia acum incep sa dea nastere unor institutii specializate cum ar fi consilierul parental din scoli, Parentime a avut curajul sa investeasca in educatia parintilor. Parentime este astfel prima companie de acest gen din tara, concurenta ei fiind reprezentata de o serie de cursuri oferite de companii de training managerial sau de initiative locale ce activeaza in domeniul social. “Ceea ce ne diferentiaza insa fundamental de concurenta noastra este filozofia din spatele cursurilor. Noi oferim o solutie democratica pe termen lung in ceea ce priveste relatia parinte - copil si nu o reteta gata facuta pentru orice situatie ”dificila” intalnita”, declara Iulia Zamfir, Managing Partner al Parentime

Cursurile Parentime se adreseaza parintilor cu venituri medii din dorinta ca aceste cursuri sa fie accessibile unui numar cat mai mare de oameni. De asemenea, vor exista pachete de curs care sa raspunda unor nevoi mai complexe pentru segmentul premium, pachete ce vor ajuta la finantarea proiectelor sociale Parentime.

Cursurile Parentime se vor incadra toate filozofiei companiei care, conform spuselor Iuliei Zamfir, Managing Partener, porneste de la premiza ca “un copil este un omulet care se straduie in fiecare clipa sa descopere ce ii trebuie sa devina OM. Tot ceea ce face copilul este o incercare a sa de a-si indeplini acest scop. Ii lipsesc cateodata cele mai bune modalitati in care sa o faca, are cateodata alte sisteme de referinta, insa nu este niciodata rau in mod voit. Mai mult decat atat, parintii sunt cei care trebuie sa reuseasca sa desluseasca lumea copiilor si nu invers.” Cursurile furnizate de Parentime vor fi: cursuri de comunicare, cursuri de etape de dezvoltare, cursuri de creativitate, etc, cursuri care isi vor propune sa dea parintilor cat mai multe instrumente necesare comunicarii cu copiii lor.

Primul curs oferit de Parentime este un curs de comunicare si este cel mai renumit curs de parenting din lume: Trainingul Parintilor Eficace (Parent Effectiveness Training).
Cursul a fost initiat in Statele Unite in 1962 de catre Dr. Thomas Gordon, curs ce i-a adus denumirea de parintele parentingului si 3 nominalizari la premiul Nobel pentru pace (pentru filozofia care sta la baza cursului). De atunci cursul a fost imbunatatit si extins pe toate cele 5 continente. Astazi el este disponibil si in Romania prin Parentime.

'Reprezentanta noastra din Romania este una dintre cele mai bune pe care le avem in lume si avem mare incredere in modalitatea in care vor reusi sa-si foloseasca creativitatea in a face accesibila filozofia noastra cat mai multor parinti din Romania', a declarat Linda Adams, presedinte si CEO al Gordon Training International

Despre parentime

Parentime este primul centru integral de parenting din tara. La Parentime credem ca dragostea si bunul simt sunt esentiale in cresterea copiilor. Dar nu suficiente. Parentime s-a nascut din dorinta de a acorda parintilor restul de instrumente necesare pentru a face din experienta de parinte o experienta placuta si relaxata. Pentru ca a fi parinte este cel mai dificil 'job' al vietii si nu ar trebui sa fie singurul pentru care sa nu ai o pregatire formala.

Viziunea noastra este sa facem o diferenta in lumea in care traim si sa lasam in urma o lume un pic mai frumoasa.

Iulia Zamfir - managing partner
Parentime
021 330 33 85

office@parentime.ro