Managerii de Resurse Umane stau foarte bine la nivel emotional

BUCURESTI - 12 iulie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Conform rezultatelor studiului desfasurat de Partners Consulting in perioada mai-iunie 2007, managerii de resurse umane stau foarte bine la nivel emotional. Mai exact: 72.7% detin o inteligenta emotionala ridicata si foarte ridicata - 56.82% dintre respondenti au un coeficient general al inteligentei emotionale ridicat, iar 15.91% dintre acestia au un nivel forte. Sub o treime dintre respondenti (27.27%) au un EQ general de nivel mediu.

Managerii de Resurse Umane stau foarte bine la nivel emotional

Competentele cheie in exercitarea profesiei de HR sunt, conform analizei: Constiinciozitatea, Constientizarea emotiilor, Dezvoltarea celorlalti, Orientarea spre servicii, Comunicarea si Managementul conflictelor. Majoritatea managerilor de HR detin toate competentele cheie la nivel forte, cu o singura exceptie: Managementul conflictelor, care este de nivel ridicat. In plus, o mare parte a responsabililor HR detin la nivel forte si competente manageriale cum ar fi: Capacitatea de lider si Catalizatorul schimbarilor.

'Ma bucur sa stiu ca peste jumatate dintre 'HReri' stau bine la nivel emotional, acest lucru indica ca resursele umane din Romania au facut pasi uriasi spre inainte. Ma gandesc ca odata cu dezvoltarea acestui minunat domeniu a crescut si interesul fata de identificarea 'profilulului HR' pe care trebuie sa-l aiba omul de la Resurse; asa cum cautam sa imbunatatim 'profilul de vanzator' sau 'profilul de contabil', ar trebui sa ne preocupe sa cultivam si grija fata de oameni, iar rolul de 'interfata dintre angajat si angajator' sa ne fie litera de lege' declara Amalia Baiu - Director Resurse Umane, Romcar – participant in cadrul cercetarii.

Studiul a fost realizat pe baza analizei rezultatelor obtinute de 132 responsabili HR, dintre care 112 femei (85%) si 20 barbati (15%) din companii romanesti mari si multinationale, din industrii cum ar fi: Servicii bancare si de asigurari, Industria Farmaceutica, Birotica si papetarie, IT, Productie si retail automobile & piese auto, Electronice si electrocasnice, Telecomunicatii.

Culegerea datelor si prelucrarea lor au fost realizate utilizand Go smart – un produs Partners Consulting destinat cunoasterii, evaluarii si dezvoltarii Inteligentei Emotionale. Pentru evaluare s-a folosit un chestionar de 84 de intrebari care analizeaza 20 de competente (distribuite in patru domenii: intrapersonal si interpersonal, de constientizare si control) ce compun inteligenta emotionala, dupa un model propus de psihologul american Daniel Goleman.

Despre Partners Consulting

Partners Consulting si-a inceput activitatea in Bucuresti in anul 2000, fiind infiintata de catre consultanti cu experienta internationala. Este specializata in servicii de consultanta in managementul afacerii si al resurselor umane.
Mai multe informatii despre Go smart – puteti obtine de la Simona Cretescu, Product Manager. Tel: 021/ 331 16 31. E-mail: simona.cretescu@pconsulting.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/partners-consulting/managerii-de-resurse-umane-stau-foarte-bine-la-nivel-emotional