Partners Consulting realizeaza profilul emotional al principalelor ocupatii din Romania

BUCURESTI - 17 mai 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Partners Consulting lanseaza primul proiect de identificare a competentelor Inteligentei Emotionale cheie si a parametrilor acestora in randul principalelor ocupatii din Romania.

Beneficiul esential al studiului il constituie identificarea competentelor cheie ale Inteligentei Emotionale (IE), a valorilor minime, maxime si medii ale acestora pe ocupatie, industrie si nivel managerial. Cateva dintre ocupatiile vizate sunt: Marketing, Vanzari, Relatii cu clientii, Productie, Achizitii si logistica, Financiar - contabilitate, HR, etc. reprezentate in diferite industrii.

Inteligenta Emotionala, mai mult decat inteligenta cognitiva (masurata prin IQ), sau expertiza tehnica, este considerata cel mai important factor de succes atat pe plan personal cat si in cariera. Cu cat mai inalta este pozitia unei persoane intr-o organizatie, cu atat mai importanta este IE, aceasta contribuind cu pana la 80% la succesul liderilor. Ariile in care influenta IE este decisiva, sunt: comunicarea, managementul conflictelor, motivarea, managementul schimbarii, calitatea de lider, gandirea strategica, influenta, spiritul de echipa.

Companiile care doresc sa participe in cadrul proiectului de cercetare vor beneficia de evaluarea gratuita a inteligentei emotionale a angajatilor lor si vor avea acces la rezultatele finale ale studiului. Managerii vor beneficia astfel de un instrument util de identificare a directiilor de dezvoltare a personalului avand si profile etalon la care sa raporteze profilul propriilor angajati.

Mai multe informatii despre Inteligenta Emotionala si colaborarea in cadrul proiectului de cercetare puteti obtine de la Dna. Simona Cretescu, Manager de Proiect, la tel: 021/ 331 16 31.

Analiza a inceput deja in randul responsabililor de resurse umane din marile companii din Romania, fiind trimise peste 500 de invitatii de participare. Rezultate preliminare ofera o imagine asupra importantei detinerii la niveluri ridicate a anumitor competente pentru a fi un bun manager de resurse umane, cum ar fi: dezvoltarea celorlalti, comunicarea, catalizarea schimbarilor etc. Rezultatele finale vor fi prezentate publicului in cursul lunii iunie 2007.

Proiectul se desfasoara utilizand Go smart, un produs specializat de evaluare si dezvoltare a IE, oferit de Partners Consulting. Evaluarea se face pe baza analizei a 20 de competente (distribuite in patru domenii: intrapersonal si interpersonal, de constientizare si control) ce compun inteligenta emotionala, dupa un model propus de psihologul american Daniel Goleman.

Infomatiile referitoare la celelalte categorii ocupationale cercetate vor fi publicate incepand cu luna septembrie 2007, urmand a fi disponibile si pe site-ul www.pconsulting.ro

Despre Partners Consulting

Partners Consulting si-a inceput activitatea in Bucuresti in anul 2000, fiind infiintata de catre consultanti cu experienta internationala. Este specializata in servicii de consultanta in managementul afacerii si al resurselor umane.
Go smart este un produs integrat care pune la dispozitia organizatiilor instrumente si metode de evaluare si dezvoltare a inteligentei emotionale la nivel de angajat si companie. Pentru mai multe informatii, accesati: www.pconsulting.ro

Partners Consulting
Simona Cretescu, Manager de Proiect
021/331 1631
021/331 7026
www.pconsulting.ro
simona.cretescu@pconsulting.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/partners-consulting/partners-consulting-realizeaza-profilul-emotional-al-principalelor-ocupatii-din-romania