Pasiv

Definitie Pasiv

1. Din punct de vedere juridic, reprezinta drepturile si obligatiile titularului de patrimoniu. 2. Din punct de vedere financiar-contabil, reflecta finantarea fondurilor unitatii patrimoniale (proprie sau straina). In conformitate cu normele contabile romanesti, pasivul bilantier se structureaza in patru mari categorii:- capitalurile proprii- provizioanele pentru riscuri si cheltuieli- datoriile- conturile de regularizare si asimilate.3. Din punct de vedere economic, reflecta modul de provenienta a capitalului in cadrul raporturilor de proprietate (capital propriu si/sau strain). Vezi si Active, Patrimoniu, Contabilitate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Pasiv? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Pasiv.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Pasiv. Definitiile termenilor despre Pasiv cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Pasiv, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Pasiv.