Epson susţine expoziţia de fotografie “Trecut-au anii…”

BUCURESTI - 15 septembrie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Epson®, lider global în produse de imagine, şi Asociaţia 'Bucureştiul meu drag' lansează expoziţia de fotografie 'Trecut-au anii...', găzduită de Muzeul Municipiului Bucureşti. Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi, 15 septembrie 2010, la ora 18:00, în curtea Palatului Şuţu, iar lucrările pot fi admirate în perioada 15 - 30 septembrie 2010.

Epson susţine expoziţia de fotografie “Trecut-au anii…”

Expoziţia cuprinde 40 de instantanee surprinse pe străzile Bucureştiului anilor 1950 – 1960 şi alte 40 de fotografii realizate în 2010. Fotografiile vechi au fost preluate din arhivele Muzeului Municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Presă AGERPRES şi ale Art-Historia, iar cele actuale au fost realizate de membrii Asociaţiei “Bucureştiul meu drag”.

„Savoarea Bucureştilor se regăseşte în cele mai fine detalii ale imaginilor, fotografiile fiind tipărite folosind tehnica imprimării pe canvas pentru utilizare outdoor cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro GS6000. Imaginile sunt reproduse păstrând acurateţea culorilor, cu gradaţii fine de nuanţă”, explică Andrei Bîrsan, curatorul expoziţiei şi preşedintele Asociaţiei “Bucureştiul meu drag”.

Echipamentul vedetă din seria imprimantelor Epson de mari dimensiuni, Epson Stylus Pro GS6000, foloseşte un solvent ecologic care îmbină calitatea printului de indoor şi durabilitatea printului de outdoor, cu un gamut de culoare sporit (8 culori), fiind o soluţie fără emisii de compuşi organici volatili. Flexibilitatea, viteza şi fiabilitatea modelului Stylus Pro GS6000 permit listarea, la cea mai înaltă calitate, a imaginilor de format mare dintre cele mai variate - de la semnalistică publicitară (indoor sau outdoor), grafică de expoziţie, bannere, până la imagini foto, fiind, în acelaşi timp, soluţia ideală pentru reproduceri de artă.

Epson este lider în producţia de imprimante destinate pasionaţilor de fotografie şi fotografilor profesionişti. Aceştia pot avea acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale şi îşi pot realiza propria „cameră obscură” pentru prelucrarea şi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10x15 cm până la 64 inci. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChrome™ au o rezoluţie de listare de până la 5760 x 1440 dpi optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale şi gradaţii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanţelor de gri.

Despre PASTEL AGE

Despre Epson

Epson (www.epson.ro) este lider global în produse de imagine şi suprinde permanent aşteptările clienţilor din toată lumea prin tehnologiile sale compacte, de înaltă precizie, ce oferă posibilitatea economisirii energiei. Gama Epson include numeroase produse, începând de la imprimante şi proiectoare 3LCD business sau home cinema, până la dispozitive electronice sau cu cristale lichide.
Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul central în Japonia, grupul Epson are 70.000 angajaţi în 106 companii din toată lumea şi aduce contribuţii permanente la protejarea mediului şi dezvoltarea comunităţilor în care operează: http://global.epson.com/

Despre Epson Europa

Epson Europa B.V., cu sediul în Amsterdam, este centrul zonal al grupului pentru Europa,
Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Având 2.400 de angajaţi, vânzările Epson Europa în anul fiscal 2009 au fost de 1,875 de milioane de euro. http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

Despre Asociaţia 'Bucureştiul meu drag'

Asociaţia 'Bucureştiul meu drag' a fost înfiinţată în anul 2007, propunându-şi ca, prin intermediul fotografiei, să cultive cunoaşterea Bucureştiului şi să contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oamenilor şi a tradiţiilor care l-au construit, care i-au definit spiritul şi care interferează zilnic cu prezentul nostru.

Pe parcursul anilor, asociaţia a organizat excursii foto pentru pasionaţii de fotografie, publicând pe pagina web www.orasul.ro peste 50.000 de fotografii realizate în aceste deplasări. De asemenea, 'Bucureştiul meu drag' a realizat expoziţii foto desfăşurate în România şi în străinătate, precum şi diverse acţiuni caritabile. Detalii pe pagina web a asociaţiei: www.orasul.ro.

Diana Bucuroiu
PR Manager Pastel Group

diana.bucuroiu@pastelgroup.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pastel-age/epson-sustine-expozitia-de-fotografie-trecut-au-anii-