Noua imprimantă Epson de 17 inci asigură o acoperire PANTONE de 98%

BUCURESTI - 6 octombrie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Epson® lansează Stylus Pro 4900, o imprimantă profesională compactă de 17 inci, ce stabileşte noi standarde de acurateţe a culorilor în domeniul fotografiei. Oferind o calitate excelentă pentru printarea fotografiilor comerciale şi pentru reproducerea operelor de artă, imprimanta asigură o precizie şi o constanţă uimitoare a nuanţelor, redând 98% din toate culorile PANTONE®. Gradul ridicat de automatizare şi mecanismul solid recomandă Epson Stylus Pro 4900 ca fiind o imprimantă extrem de productivă pentru birourile mici şi pentru studiouri.

Noua imprimantă Epson de 17 inci asigură o acoperire PANTONE de 98%

Epson Stylus Pro 4900 facilitează realizarea unor fotografii şi imagini artistice remarcabile, datorită unuia dintre cele mai extinse gamuturi de culoare de pe piaţă. Culorile din imaginea imprimată sunt identice cu cele din original, chiar şi atunci când aceasta este reprodusă pe o gamă largă de suporturi. SpectroProofer-ul opţional asigură acurateţea culorilor pe orice tip de suport şi măsoară automat chart-urile de culoare la crearea profilurilor ICC.

Fiecare imagine imprimată are un finisaj profesionist, obţinut printr-o redare precisă şi constantă a culorilor. Acesta este rezultatul abilităţii remarcabile a imprimantei de redare a culorilor, la care se adaugă cernelurile Epson UltraChrome HDR (11 culori) şi capul de printare Advanced-TFP ce asigură o calitate superioară a imprimării. Aceste cerneluri şi tehnologii sunt identice acelora folosite de Epson la imprimantele de format mare, de până la 44 de inci.

Epson Stylus Pro 4900 sporeşte semnificativ productivitatea, cu o viteză de imprimare de 30m2/oră şi necesităţi de întreţinere minime. Tava frontală pentru hârtie facilitează alimentarea cu coli, iar transferul automat de la coli la rolă reduce timpii de operare. În plus, imprimanta face automat trecerea de la cerneala negră foto la cea mată, ambele fiind instalate concomitent pentru a evita oprirea procesului de tipărire. Toate cernelurile sunt disponibile în cartuşe de capacitate mare pentru a micşora frecvenţa înlocuirilor şi pentru a reduce costurile de exploatare.

Marco Van Niekerk, Product Manager Epson Europa pentru imprimantele de format mare, susţine: “Permiţându-le fotografilor o flexibilitate sporită, Epson Stylus Pro 4900 oferă o calitate superioară celei obţinute într-un laborator foto, pe o gamă largă de suporturi, de până la 1.5 mm grosime, ce include matte board, canvas sau fine art paper. Utilizatorul poate alege tipul de alimentare potrivit nevoilor sale, fie că este vorba despre sistemul automat, alimentare manuală sau rolă.”

Având certificarea ENERGY STAR, Epson Stylus Pro 4900 eficientizează energia folosită, reduce cheltuielile şi protejează mediul înconjurător.

Caracteristici principale:
•Set de cerneluri UltraChrome HDR de 11 culori
•98% acoperire PANTONE
•Cap de printare fiabil Advanced-TFP
•Viteză de imprimare de 30m² pe oră
•Tavă frontală de capacitate mare
•Cartuşe de capacitate mare de 200 ml
•SpectroProofer opţional
•Schimbare automată de la tipărirea pe coli la tipărirea din rolă
•Schimbare automată de la cerneală neagră foto la cea mată, ambele fiind preinstalate
•Certificare ENERGY STAR
•Posibilităţi multiple de alimentare cu hârtie - tavă, încărcare prin partea de sus sau prin faţă, manual sau cu rolă
•Imprimare pe suporturi de până la 1.5 mm grosime

Despre PASTEL AGE

Despre Epson

Epson (www.epson.ro) este lider global în produse de imagine şi încearcă permanent să surprindă aşteptărilor clienţilor din toată lumea prin tehnologiile sale compacte, de înaltă precizie, ce oferă posibilitatea de economisire a energiei. Gama Epson include produse începând de la imprimante şi proiectoare 3LCD business sau home cinema, până la dispozitive cu cristale sau electronice.
Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul central în Japonia, grupul Epson are 70.000 angajaţi în 106 companii din toată lumea şi aduce contribuţii permanente mediului şi comunităţilor în care operează. http://global.epson.com/

Despre Epson Europa

Epson Europa B.V., cu sediul în Amsterdam, este centrul zonal al grupului pentru Europa,
Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Având 2.400 de angajaţi, vânzările Epson Europa în anul fiscal 2009 au fost de 1,875 de milioane de euro. http://www.epson-europe.com/

Despre Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com/
Diana Bucuroiu
PR Manager Pastel Group
0752 233 762

diana.bucuroiu@pastelgroup.ro