EUcalificare - valorificarea potentialului uman

Brasov - 27 mai 2011

Comunicat tip General in Constructii, ONG

EUcalificare - valorificarea potentialului uman prin calificarea si recalificarea angajatilor din sectorul constructii la standarde europene

EUcalificare - valorificarea potentialului uman

Miercuri, 25 mai 2011, în cadrul Expoziţiei Naţionale de Construcţii şi Instalaţii CAMEX, a avut loc Conferinţa regională de lansare a proiectului cu titlul “EUCalificare - valorificarea potenţialului uman prin calificarea şi recalificarea angajaţilor din sectorul construcţii la standarde europene”, cod POSDRU/80/2.3/S/56800, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Patronatul Român în calitate de beneficiar al proiectului, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, SC. GRANDSTIL SRL şi SICI DOMNUS a început implementarea acestui proiect din data de 2 august 2010.

Realitatea regiunii de dezvoltare Centru cu care mă confrunt zilnic, confirmă necesitatea investirii în resursa umană a regiunii. Rezumându-mă la sectorul constructii, sector care face obiectul acestui proiect, consider că EUcalificare nu poate reprezenta decat un real ajutor. Când spun aceste lucruri fac referire la cazuri concrete de angajaţi din domeniul construcţii şi nu numai, care şi-au manifestat interesul de a lua parte la programele de calificare sau recalificare puse la dispozitie de proiectul nostru”, a declarat Adrian Popa, Coordonatorul regional al regiunii Centru.

Proiectul se înscrie în Axa Prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniu major de intervenţie 2.3 „Acces şi participare la Formare Profesională Continuă” (FPC) iar perioada acestuia de implementare este de 24 de luni, de la 02 august 2010 până la 31 iulie 2012.

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea participării la programele de formare profesională continuă (FPC) cu scopul creşterii nivelului de calificare a angajatilor din sectorul de constructii din regiunile Nord-Est (NE), Sud-Est (SE), Sud-Vest (SV), Nord-Vest (NV), Centru (C) şi Bucuresti-Ilfov (BI, coordonare) conform cerinţelor pieţei muncii şi standardelor UE.

În cadrul proiectului se vor desfăşura o serie de cursuri de calificare şi recalificare în 6 meserii din domeniul construcţii, şi anume: dulgher-tâmplar-parchetar; lăcătuş, construcţii metalice şi utilaj tehnologic; zidar-pietrar-tencuitor; zugrav-ipsosar-tapetar-vopsitor; fierar betonist-montator prefabricate; sudor.

Informaţii suplimentare legate  de activităţile proiectului vor fi postate pe pagina web a proiectului: www.eucalificare.ro .

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/patronatul-roman/eucalificare-valorificarea-potentialului-uman4