ROGREEN - Platforma de informare si consultare, dezvoltata de PATRONATUL ROMAN si AGENTIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI

BUCURESTI - 20 iunie 2013

Comunicat tip General in Media / Publicitate, ONG, Tehnologie

Astazi, 20 iunie 2013, a avut loc o intalnire intre Presedintele AGENTIEI NATIONALE PENTRU PROTECTIA MEDIULUI (A.N.P.M.) si Presedintele PATRONATULUI ROMAN.

ROGREEN - Platforma de informare si consultare, dezvoltata de PATRONATUL ROMAN si AGENTIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI

Tema intalnirii a fost: gasirea de mijloace eficiente de crestere a calitatii dialogului dintre mediul de afaceri si A.N.P.M. in vederea asigurarii unei asistente eficiente pentru IMM-uri cu privire la asimilarea de bune practici in domenii de larg interes cum ar fi tehnologiile verzi, managementul deseurilor, reducerea emisiilor de CO2, judicioasa valorificare a resurselor naturale, gasirea de bune modalitati de protejare a biodiversitatii, cresterea competitivitatii micilor companii din domeniul turismului si serviciilor etc.

Partile au convenit dezvoltarea unui cadru de cooperare care sa permita cunoasterea nemijlocita a dificultatilor si provocarilor cu care se confrunta mediul de afaceri si autoritatile publice locale. In ceea ce priveste respectarea angajamentelor de mediu .

In acelasi timp, partile isi propun dezvoltarea unor proiecte de informare publica  si de crestere a solidaritatii comunitare in efortul de reducere a riscurilor de mediu si de pastrare in bune conditii a eco-climatului bogat de care dispune inca Romania.

In contextul dezbaterilor privind orasele viitorului care vor dezvolta modele de gestiune a calitatii  aerului, de administrare a spatiului verde, dar si buna gospodarire a deseurilor  este necesar un efort de crestere a gradului de informare si responsabilitate a mediului de afaceri in toate aceste domenii.

AGENTIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI si PATRONATUL ROMAN vor dezvolta o platforma de informare si consultare la nivel regional sub denumirea de ROGREEN.

In acest proiect vor fi implicate institutii publice de prestigiu precum si mediul academic la nivel local si regional.

Activitatea de pregatire a acestui program de lucru multi-anual este in curs de finalizare si va fi facut cunoscut in curand. 

La intalnire au participat  de asemenea specialisti cu functii de decizie in cadrul A.N.P.M. si Patronatul Roman.

Gheorghe NAGHIU - Presedinte

PATRONATUL ROMAN

Taguri: afaceriproiectmediuplatformaanpm
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/patronatul-roman/rogreen-platforma-de-informare-si-consultare-dezvoltata-de-patronatul-roman-si-agentia-nationala-pentru-protectia-mediului