ASUS a prezentat seriile de laptopuri U si UX

BUCURESTI - 9 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

ASUS a dezvăluit cu ocazia evenimentului CeBIT 2009 noile serii de portabile U şi UX, care se evidenţiază prin design şi portabilitate. Laptopurile anunţate se adresează utilizatorilor care se deplasează în mod frecvent, care nu fac compromisuri în privinţa stilului şi care urmăresc cu atenţie trendul tehnologiei. Computerul trebuie să poată fi utilizat oriunde ar putea fi invocat, iar modul de operare trebuie să fie unul cât mai confortabil, asemenea experienţei propuse de notebook-urile ASUS U şi UX.

ASUS a prezentat seriile de laptopuri U si UX

Utilizatorii vor capta atenţia celor din jur, graţie designului imaculat al acestor portabile. Modelele din seria U şi UX folosesc o tastatură de tip ‘chiclet’, care se luminează automat în funcţie de lumina ambientală, făcând posibilă operarea laptopului în întuneric. Graţie senzorului AI Light, ecranul TFT luminat cu tehnologie LED îşi adaptează intensitatea luminoasă la condiţiile ambientale. Astfel, utilizatorul va putea lucra fără probleme chiar şi atunci când lumina ar fi putut împiedica acest lucru. Liniile carcasei sunt uşor conturate, iar ecranul este lucios, rama lui fiind inspirată din curbura aripilor unui fluture.

Seria UX – Subţire, cu graţie
Profilul foarte subţire al modelelor UX conferă un aer minimalist designului de avangardă. Unitatea optică se înscrie în aceeaşi linie, prezentând doar o fantă pentru introducerea discurilor. Contrastul dintre finisările mate şi cele lucioase vorbeşte despre un laptop îndrăzneţ şi sofisticat.

Seria U – Minunată prin formă şi fond
Alături de tastatura de tip ‘chiclet’, seria U foloseşte şi un touchpad luminos interactiv. Acesta redă o lumină progresivă ca o urmă până la poziţia curentă, în urma mişcării degetului într-un sens. Laptopurile beneficiază de procesoare Intel® Core™2 Duo şi de hard disk-uri cu capacităţi de până la 500 GB pentru stocarea unor volume semnificative de documente şi de materiale multimedia. Ecranul de 15,6 inci, luminat prin tehnologie LED şi optimizat din punct de vedere al consumului energetic este pus în valoare de o placă video dedicată NVIDIA® GeForce® G 105M cu capacitate de memorie de 512MB. Aceasta oferă performanţe vizuale deosebite în cadrul prezentărilor şi al aplicaţiilor de divertisment, consumând foarte puţină energie. Integrând şi difuzoarele Altec Lansing – cu sunet SRS true surround şi calitate HD audio – un model zvelt din seria ASUS U poate constitui un companion de anduranţă pentru consumatorii de divertisment digital.

Despre PC Hardware

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 10000 de angajati în întreaga lume si o echipa de cercetare si dezvoltare de elita. În anul 2008, compania a realizat o cifra de afaceri de 8,1 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul 'Business Week InfoTech 100'.
Ionut Paraschiv
Thinker Media - Relatii Publice
pr@medialook.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pc-hardware/asus-a-prezentat-seriile-de-laptopuri-u-si-ux