Activaţi în industria alimentară - Vă încadraţi sau nu în noua legislaţie ?

Targu Mures - 13 octombrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Începând cu data de 1 octombrie 2006, firmele care activează în industria alimentară şi nu au implementate normele de igienă a produselor alimentare bazate pe principiile HACCP, încalcă legislaţia în vigoare. Acestea au obligativitatea conform Hotărârii de Guvern nr. 924/2005, să respecte cerinţele HACCP.

Odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, societăţile cu activitate în domeniul alimentar trebuie să se asigure printre altele, că angajaţii responsabili pentru elaborarea şi menţinerea procedurilor au primit instruirea corespunzătoare în aplicarea principiilor HACCP, iar cei care manipulează alimente sunt instruiţi în ceea ce priveşte igiena alimentelor.
Atribuţii de control în privinţa respectării normelor HACCP, are Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

NU aşteptaţi să fiţi surprinşi în afara legii!

PEGAS Sisteme de Management oferă soluţia pentru alinierea firmelor din industria alimentară şi nu numai, la cerinţele impuse de lege. În perioada 25 – 27 octombrie 2006, PEGAS organizează cursuri de instruire axate pe auditarea sistemelor de management al siguranţei alimentelor – ISO 22000/HACCP. Cursurile sunt acreditate de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor din România.

Cursurile de Auditor Calitate în Industria Alimentară sunt structurate pe trei module, pentru a nu interfera cu activitatea cursanţilor:
I. Pregătire Teoretică – 3 zile
II. Pregătire Practică – la sediul firmei participantului - 15 zile
III. Evaluare – 2 zile

Instruirea tratează într-un mod accesibil pentru cursanţi, cerinţele standardului ISO 22000:2005, inclusiv cerinţele legale aplicabile în industria alimentară şi modalităţile de auditare a unui sistem de management al siguranţei alimentelor, orientat către furnizarea de produse sigure pentru consumatori.

Cine ar trebui să participe
Cursurile se adresează managerilor şi/sau administratorilor de societăţi care activează în industria alimentară, precum şi angajaţilor din firmele care doresc să-şi desfăşoare activitatea conform legislaţiei în vigoare şi în conformitate cu principiile HACCP.

Obiectivele cursului
•Înţelegerea cerinţelor standardului ISO 22000:2005
•Asimilarea cerinţelor standardului ISO 19011:2002
•Însuşirea celor mai eficiente modalităţi de planificare, realizare, raportare şi verificare a auditului calităţii în industria alimentară
•Auditarea cu succes a unui sistem de management al siguranţei alimentelor
•Cele mai bune practici de certificare cu succes, conform ISO 22000:2005

Alte informaţii
La absolvire se eliberează diplome nominale, recunoscute de către Ministerul Muncii Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Cursurile sunt interactive şi aplicative, având un pronunţat caracter practic. Se acordă asistenţă telefonică şi/sau prin e-mail pe parcursul pregătirii practice. Materialele pentru instruire corespund unui standard profesional de înalt nivel cuprinzând: videoproiecţie, suport de curs pentru participanţi, studii de caz, simulări, metode creative, jocuri de rol.

Calitatea programelor de instruire PEGAS Sisteme de Management este asigurată de experienţa dobândită în cei peste 6 ani de activitate în proiectarea şi implementarea sistemelor de management de siguranţă a alimentelor, în cadrul a peste 160 de organizaţii lider din industria alimentară românescă cum ar fi: ARDEALUL, CARMOLIMP, PERLA COVASNEI, KUBO Ice Cream (îngheţata Amicii), BETTY ICE (îngheţata BETTY), BERE MUREŞ, BUCOVINA Enterprises, CARMOLACT (lactate MONOR), Domeniile TOHANI sau CAFEA FORTUNA. Prin urmare, echipa de instruire de la PEGAS Sisteme de Management posedă o experienţă teoretică şi practică extraordinar de vastă, necesară unei instruiri eficiente.

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, vă rugăm contactaţi-ne la: tel. 0265-30 69 40, e-mail instruiri@pegas.ro, www.pegas.ro.

Despre PEGAS Sisteme de Management

Despre PEGAS Sisteme de Management
PEGAS Sisteme de Management este o companie de consultanţă în management având capital integral românesc şi o dezvoltare continuă din anul 2000. Lider pe piaţa românească a consultanţei în sisteme de management bazate pe standarde internaţionale, în ceea ce priveşte cifra de afaceri, numărul de clienţi şi numărul de consultanţi, PEGAS Sisteme de Management a oferit soluţii de management unui număr de peste 500 de clienţi din toate domeniile vieţii economice. Suntem mândri că lideri în domeniile lor de activitate, precum E.ON Gaz România, Grup SEROUSSI, CARMOLIMP, KUBO Ice Cream (îngheţata Amicii), BETTY ICE, BERE MUREŞ, BUCOVINA Enterprises, CAFEA FORTUNA, PETROM sau S.M.U.R.D., ne-au acordat încrederea lor.
Pe lângă consultanţă, PEGAS oferă şi instruire în domeniul sistemelor de management bazate pe standarde internaţionale, consultanţă strategică pe baza conceptului Balanced ScoreCard şi al automatizării proceselor de afaceri - Business Process Management.

Reka Fogarasi
Manager Instruiri
M: 0728 99 40 81
T: 0265 30 69 40
instruiri@pegas.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pegas-sisteme-de-management1/activati-in-industria-alimentara-va-incadrati-sau-nu-in-noua-legislatie