Rio Bucovina obtine certificarea sistemului HACCP implementat impreuna cu Pegas'

Targu Mures - 21 februarie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

RIO Bucovina, producătorul cunoscutei ape minerale BUCOVINA, intră în Uniunea Europeană certificat conform HACCP, sistem de management al calitaţii din industria alimentara.

Sistemul de management a fost proiectat si implementat de către firma de consultanţă PEGAS Sisteme de Management, iar certificarea a fost emisă de către organismul de certificare TUV Nord România. Calitatea unei ape minerale este cel mai important aspect în alegerea sa de către consumator, iar BUCOVINA a decis să menţină ştacheta calităţii la înălţime, prin alegerea PEGAS Sisteme de Management pentru proiectarea şi implementarea sistemului de management HACCP. Experienţa şi rezultatele deosebite ale PEGAS, dobândite pe parcursul a sute de proiecte de consultanţă, împreună cu profesionalismul celor peste 100 de angajaţi ai BUCOVINA Enterprises, au avut ca şi rezultat certificarea cu succes şi, foarte important, fără nici o neconformitate, a sistemului de management bazat pe principiile HACCP.

Despre BUCOVINA Enterprises
Fabrica RIO Bucovina, amplasată în Vatra Dornei, a fost construită în anii 1993-94 şi a fost pusă în funcţiune în ianuarie 1995. Are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi iar traseele de aducţiune, în lungime de 3,5 km pentru apa minerală naturală carbogazoasă şi 7,5 km pentru apa minerală naturală plată, sunt în proprietatea societăţii. Izvorul de apă plată este situat la 1132 de metri altitudine, la 7 km de cea mai apropiată activitate umană, ceea ce face ca apa să fie microbiologic pură. Izvorul de apă carbonatată e captat printr-un foraj de 120 de m adâncime, apa fiind pompată pe un parcurs de peste 3 km până la fabrică. Mineralizarea apei Bucovina este de 950 de miligrame pe litru ceea ce o propulsează pe primul loc în topul apelor naturale carbogazoase, de asemenea apa minerala plată nu are concurenţă în România cu 104 mg/l, valoare care o situează între celebrele ape minerale Evian şi SPA. Fiecare picătură din apa Bucovina trece printr-o instalaţie de filtrare competitivă pe plan mondial, iar controlul de calitate este realizat automat şi suportă o verificare şi o evaluare permanentă de către un personal specializat.

Despre PEGAS Sisteme de Management

Despre PEGAS Sisteme de Management
PEGAS Sisteme de Management este compania de consultanţă în management cu cea mai accelerată dezvoltare începând din anul 2000. Lider pe piaţa românească a consultanţei în sisteme de management bazate pe standarde internaţionale, în ceea ce priveşte cifra de afaceri, numărul de clienţi şi numărul de consultanţi, PEGAS Sisteme de Management a oferit soluţii de management unui număr de peste 700 de organizaţii, din toate sferele vieţii sociale.
Pe lângă consultanţă, PEGAS oferă şi instruire în domeniul sistemelor de management bazate pe standarde internaţionale, consultanţă strategică pe baza conceptului Balanced ScoreCard şi al automatizării proceselor de afaceri - Business Process Management.

Nicu Tomuletiu
PR Manager
T: 0265 30 69 40
info@pegas.ro