Aproape 700 de alergători și peste 10,000 lei strânși la a XI-a ediție a Semimaraton Gerar 2023

BUCURESTI - 30 ianuarie 2023

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, ONG, Sanatate, Social, Sport

O nouă ediție a Semimaraton Gerar a avut loc pe 28 ianuarie, în campusul POLITEHNICA, pe o ninsoare de poveste;

Ediția cu numărul unsprezece a avut ca slogan “We Run Again” și a reușit să atragă donații de 10.000 lei pentru susţinerea asociaţiei Climb Again şi Proiectul 7 Summits;

La eveniment au participat aproape 700 de concurenți, printre care și membri lotului paralimpic, Răzvan Nedu (vedere de ~1%) și Alex Benchea (nevăzător complet) ce escaladează cele mai înalte 7 vârfuri de pe cele 7 continente (7 summits). Motivația lor este să inspire copiii și tinerii cu dizabilități să își depășească limitele

Semimaraton Gerar 2023 - credit foto Fisheye.ro

Semimaraton Gerar 2023 - credit foto Fisheye.ro

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, a avut loc Semimaraton Gerar, cuprinzând cele două probe de semimaraton echipe și cros 10k pe deja tradiționalul traseul din incinta Campusului Universității Politehnica București. 

Codul galben de ninsoare și temperaturile de zero grade nu i-au împiedicat pe cei 700 de participanţi să se alinieze la start. Vremea a fost chiar un motiv de bucurie pentru alergători, fiind specificul acestei competiţii ce promovează alergare pe timp de iarnă.

La proba de semimaraton echipe, categoria masculin a fost câștigată de echipa ACS SEVEN ATHLETIC (George Iulian Murar, Catalin Romas, Frank Castro) cu un timp de 1:20:23, urmată de echipa Mangafalele (Ionel Rapotan, Robert Constantin Zamisnicu, Iulian Filipov) - 1:21:25,  iar pe locul 3 a sosit echipa Unstoppable1 (Alex Ion, Beres Hunor, Manuel Kergoat) - 1:24:52.

Proba semimaraton echipe feminin a fost câștigată de Cteam (Andreea Cohut, Cristina Ciobanu, Adriana Anisia Cojocaru) cu un timp de 1:40:13, pe locul doi a sosit echipa Fly Girls (Irina Corneschi, Adriana Olteanu, Adriana Ciobanu) - 1:47:13, iar pe locul 3 echipa TTR girls (Cristiana Monica Rădulescu, Florinela Nenu, Angela Cristina Pătru) - 2:22:52.

Proba semimaraton echipe mixt a fost câștigată de SportGuru Racing Team (Radu Milea, Dan Hriscu, Antoanela Manac) cu un timp de 1:25:51, pe locul doi a sosit echipa Joyplace (Eduard Ene, Dan Dudas, Irina Popa) - 1:30:44, iar pe locul 3 echipa Avengers (Florin Gorcioaia, Aifer Ibadula, Petcu Bogdan) - 1:31:28.

Pentru proba de 10km, tabloul celor mai bun sportivi a fost:

Loc

Sportiv

Categorie

Timp

1

Andreea Corina Lacriceanu Bratu

Feminin

00:48:00

2

Ramona Zota

Feminin

00:49:44

3

Oleksandra Kyryllova

Feminin

00:49:53

1

Arthur Nazluian

Masculin

00:36:25

2

Cristian Alexandru Neacsu

Masculin

00:36:44

3

Andrei Livezeanu

Masculin 

00:37:07

Bursa Gerar pentru Lotul Național de Paraclimbing 

Fondurile strânse la Semimaraton Gerar vor merge către o cauză sportivă. Anul acesta fondurile susţinute de participanţi prin donaţii şi fundraising vor merge către susţinerea proiectului 7 Summits.

Răzvan Nedu (vedere de ~1%) și Alex Benchea (nevăzător complet) vor să escaladeze cele mai înalte 7 vârfuri din cele 7 continente tradiționale! Ei au reușit în ultimii ani să urce unele dintre cele mai impresionante vârfuri din lume (Mont Blanc, Elbrus, Matterhorn, Kilimanjaro); în plus, au dus sus steagul României și în competițiile mondiale de paraclimbing.

Răzvan (vicecampion mondial cu 8 medalii la activ) și Alex (cu 2 medalii în competiţii de paraclimbing) vor participa la proba de cros 10,8 km alături de alţi colegi din lotul de Paraclimbing:

Ionela Grecu (număr de concurs 861) – în 2 ani a luat 2 medalii

Liviu Matei (număr de concurs 862) – 1 medalie

Împreuna cu echipa tehnica:

Iulian Farcaș – staf navigator

Antoaneta Barbu – manager Lot

Lotul Național de Paraclimbing reunește sportivi cu diferite tipuri de deficiențe fizice care performează în competiții de escaladă și expediții alpine. Afiliat Federației Române de Alpinism și Comitetului Paralimpic Român, Lotul național de Paraclimbing este fondat și coordonat de Climb Again și reprezintă cu succes România în competiții internaționale, fiind unul dintre cele mai mari, mai performante și mai apreciate loturi de paraclimbing la nivel mondial. Palmares competițional: aproape 40 de medalii.

Pentru mai multe poze si video de la eveniment: facebook.com/semimaratongerar/

Mai multe informații despre eveniment găsiţi pe site-ul oficial: https://gerar.ro/

Partenerii evenimentului sunt: Varta România, Mega Image, Buff România, Autonom, SportGuru, Mizuno, Compressport, Pepsi România, Gatorade, S-Karp, Pilot Books, Livezile Dobrinoiu, Evolet Selection

Parteneri Media: Alerg.roParteneri de bine: Galantom.ro, Asociația Climb Again

Despre People for Sport Romania

People for Sport a pornit la drum în 2013, la inițiativa unor prieteni uniți de aceeași pasiune pentru sport. Încurajează și pun umărul la dezvoltarea sportului de masă, cel făcut cu pasiune și cu drag de mișcare.

Sunt implicați în mai multe evenimente de alergare, printre care și Semimaraton Gerar. Au inițiat de curând un circuit de evenimente de alergare denumit Run România.

Informații despre asociație și restul proiectelor se găsesc pe: peopleforsport.org.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/people-for-sport-romania/aproape-700-de-alergatori-si-peste-10-000-lei-stransi-la-a-xi-a-editie-a-semimaraton-gerar-2023