NOUTATI IN PORTOFOLIUL ORKLA: DUPA GEMURI, DULCETURILE

BUCURESTI - 10 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Industrie

Incepand din aceasta saptamana, Bunatati de la Bunica, marca lider pe piata gemurilor din Romania, adauga doua noi sortimente de gem si se pregateste sa abordeze cu acelasi succes zona dulceturilor.

Conform ultimelor date MEMRB (pentru lunile august si septembrie) cota media anuala - volumica - a gemurilor Bunatati de la Bunica a crescut la 9.3%, iar cea in valoare a atins 14.1%, gemurile Bunatati de la Bunica pastrandu-si astfel pozitia de lider de piata. Ca producator, ORKLA Foods Romania (OFR,) detinatorul marcii Bunatati de la Bunica, isi mentine locul doi de pe piata gemurilor si continua sa fie lider in segmentul premium.

„Rezultatele obtinute pana acum sunt cu atat mai spectaculoase cu cat, pe de o parte, gemurile s-au lansat cu doar un an in urma, iar pe de alta am ajuns pe acest loc avand numai 4 variante de produs, in contextul in care principalii nostri concurenti au in portofoliu cate aproximativ 20 fiecare. Odata cu lansarea noilor sortimente, OFR isi propune sa atinga o cota valorica medie de 10% la dulceturi si 20% la gemuri in 2006”, a declarat Aliz Kosza, director executiv OFR.

La cele patru sortimente existente pana acum – prune, caise, capsuni si visine – se adauga gemurile de piersici si afine, in timp ce iubitorii dulceturilor de afine, nuci verzi sau struguri le vor putea gasi de acum produse la inalte standarde de calitate sub marca Bunatati de la Bunica.

Toate gemurile si dulceturile au ridicat continut de fruct si sunt fara conservanti. Ele sunt dezvoltate dupa retete traditionale cu gustul bun al gemurilor si dulceturilor de casa, acesta fiind si secretul succesului gemurilor Bunatati de la Bunica.

Faptul ca oamenii sunt din ce in ce mai ocupati si prefera sa cumpere produsele pe care pana acum le preparau in casa face ca piata de productie din fructe sa fie in plina dezvoltare. In perioada urmatoare, piata va continua sa creasca deoarece vine sezonul de varf din punct de vedere al consumului unor astfel de produse.

Piata gemurilor este extrem de fragmentata, cu foarte multi producatori mici, locali cu o cota de piata sub 1% fiecare, iar cea mai mare pondere din vanzari este in supermarket-uri, canal pe care gemurile Bunatati de la Bunica sunt lider detasat atat in volum cat si in valoare

Despre Perfect ltd co

.
Gabriel Paslaru – Perfect ltd
Tel/fax: 323 67 00
Mobil: 0744 530 583

office@perfect.eunet.ro