SUSTINERE OFICIALA PENTRU MUZEELE MINOVICI

BUCURESTI - 3 iulie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Inalte oficialitati romane care au participat la “Visul unei nopti de... Sanziene”, eveniment organizat de Asociatia Prietenii Muzeelor Minovici in noaptea de 30 iunie, promit sa sustina revitalizarea celor doua muzee si grabirea integrarii lor in circuitul cultural si turistic romanesc.

SUSTINERE OFICIALA PENTRU MUZEELE MINOVICI

“Puteti spera in ajutor pentru refacere Muzeului de Arta Populara Nicolae Minovici, caci va spun ca nu sperati degeaba! Imi doresc sa-l protejez si sa-l revad asa de frumos cum il stiam cand ma plimbam pe aici si-i auzeam clopoteii de sticla, in copilarie”, a promis la incheierea spectacolului dl. Sorin Oprescu, Primarul Capitalei.

“Apreciez initiativele Prietenilor Muzeelor Minovici, motiv pentu care i-am si invitat mai demult sa contribuie la imbunatatirea legii mecenatului si sponsorizarii, a afirmat dl. Teodor Paleologu, Ministrul Culturii si Cultelor. Prin aceasta noua lege imi propun ca cei care doresc sa contribuie efectiv la ridicarea culturii romanesti sa se poata bucura de conditii cat mai favorabile efortului lor”.

“Familia mea a fost prietena cu inginerul Dumitru Minovici si astfel am cunoscut cele doua muzee inca din anii tineretii. Sotia mea este unul dintre fondatorii asociatiei care si-a propus sa le sustina si sa contribuie la pastrarea spiritului acestora \' a declarat la randul sau Primarul Sectorului 1, dl. Andrei Chiliman. “In plus, fiica noastra a fost si in acest an una dintre Sanziene\'

“Avem marea satisfactie ca stradaniile asociatiei noastre nu doar ca nu au trecut neobservate, dar au si facut sa creasca permanent atat numarul, cat si calitatea membrilor”, spus doamna Georgiana Pogonaru, presedintele Asociatiei Prietenii Muzeelor Minovici. “Cu ocazia acestui spectacol din livada cand, pana si ploaia anuntata ne-a ocolit si ne-a permis sa ne ducem visul pana la capat, am dobandit noi prieteni distinsi care speram ca vor grabi revenirea celor doua muzee la locul pe care il merita in peisajul cultural autohton”.

“Visul unei nopti de... Sanziene” a fost cea de a treia editie a “Noptilor de Sanziene la Minovici”, eveniment cultural menit sa redea caselor Minovici grandoarea culturala si spirituala de alta data si sa atraga noi prieteni in asociatie. Atat artisti consacrati, precum cantareata Teodora Enache, actrita Daniela Nane sau artista plastica Maria Constantinescu, cat si studenti ai Universitatii Nationale de Arte sau elevi cu inclinare spre eseistica si-au pus laolalta talentul si au dat nastere unui moment cultural irezistibil si irepetabil.

Despre Perfect ltd co

Asociatia” Prietenii Muzeelor Minovici” este o organizatie non profit creata in 2005 la initiativa unui grup de iubitori de arta si cultura, dupa modelul altor asociatii existente in lume. Scopul sau este sa ajute Muzeele Minovici sa-si recapete stralucirea de altadata si sa reintre in circuitul cultural national si international, oferind totodata un model de parteneriat public-privat în zona culturii din România.

Pana in prezent, asociatia a reusit nu doar sa sporeasca vizibilitatea celor doua muzee, dar si sa le creeze conditii mai bune prin montarea unei noi instalatii de incalzire la Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Minovici, iluminarea exterioara a Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici, intretinerea peisagistica si refacerea instalatiei electrice a gradinii, si altele.

Gabriel Paslaru
Mobil: 0744 530 583
prietenii@minovici.ro