VISUL UNEI NOPTI DE ... SANZIENE. LA MINOVICI

BUCURESTI - 26 iunie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Asociatia Prietenii Muzeelor Minovici invita iubitorii de traditie si cultura la cea de a treia editie a Noptii de Sanziene in livada de la Minovici. Intitulat 'Visul unei Nopti de ...Sanziene', evenimentul va incepe la ora 19, pe 30 iunie, la exact o saptamana dupa ce calendarul a marcat Noaptea Sanzienelor.

“Ca de fiecare data, daruim orasului o traire speciala menita sa readuca muzeele Minovici, aflate langa Gara Baneasa, in atentia publicului,” a declarat doamna Georgiana Pogonaru, presedintele asociatiei. “Speram ca prin calitatea si emotia artistica transmisa prin intermediul unui spectacol deosebit, desfasurat in aer liber, vom reusi sa motivam un numar cat mai mare de concitadini sa-si dedice o parte din energie si resurse pentru cauza muzeelor Minovici.”

Pornind de la stravechiul obicei romanesc al Sanzienelor si armonizand culturi diferite, acest spectacol reuneste atat artisti consacrati, cat si studenti din domeniile artelor grafice, dans si muzica, generand o atmosfera de magie.

Teodora Enache Group, in care alaturi de solista evolueaza Sorin Romanescu, Mandela si Tudor Parghel, a dedicat acestei ocazii un recital special, intitulat “Cantec de Sanziene”, impletind folclorul cu jazz-ul intr-un fel stiut numai de ei si care are un efect aparte asupra spectatorilor.

Studentii departamentului scenografie al Facultatii de Arte Decorative si Design, coordonati de asist. univ. drd. Anca Albani si asist. univ. drd. Roxana Ionescu, ne transporta in lumea lui Shakespeare printr-un moment intitulat “Visul unei nopti de vara”. Protagonistii sunt: Galina Bobeicu, Mihai Buzea, Oana Gheorghe, Ramon Gorjanu, Oana Grigore, Oana Iordache, Adnana Mezdrea, Bogdan Mosorescu, Carmen Mustafa, Iulia Petrescu, Camelia Raluca, Maria Tache.

In livada vizitatorii pot admira mai multe expozitii tematice; astfel, cunoscuta artista plastica Maria Constantinescu prezinta unele dintre lucrarile sale sub titlul “De la traditie la modernitate, la simbol“, in timp ce cursantii Galeriei Basil, cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani, sunt si ei prezenti cu expozitia “Pictorul amator”, icoane pe sticla. Gradina este mai bogata in aceasta noapte si prin expozitia “Copilaria” a Oanei Iordache, studenta a Facultatii de Arta Decorativa si Design, coordonata de asist.univ.drd. Anca Albani. Expozitia are ca subtitlu “Transformarea unui obiect cotidian in ceva... original”.

In timpul spectacolului sunt premiate cele mai reusite lucrari ale deja traditionalului concurs de eseuri organizat de Asociatia Prietenii Muzeelor Minovici, tinerii actori Sergiu Flesner si Irina Radulescu prezentand fragmente din eseurile castigatoare. Aflat la a treia editie, anul acesta concursul a avut ca tema “Dezlegare la cuvinte – despre patriotism”. Cei carora le place lectura vor putea citi fragmente din eseurile premiate la editia anterioara, grupate sub titlul “Nevoia de modele”.

Studentii Ana Maria Bunescu, Amina Ioana Burloiu, Adriana Mirela Ciuperca, Alexandra Elena Colbeanu, Alexandra Coman, Andra Cristescu, Raluca Diana Ghencea, Anca Alexandra Higiu, toti in anul II la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Catedra Arte Textile, Sectia Imprimerie, coordonati de lect. univ. dr. Daniela Frumusanu, expun “Vis vegetal”.

Moda este, si ea, prezenta in mai multe ipostaze. Creatoarea Valentina Vidrascu, laureata a Festivalului Pasarela, recent desfasurat, prezinta un set de lucrari intitulate ‘Ia romaneasca“. Tot cu vestimentatie contribuie si studenti ai Facultatii de Arta Decorativa si Design, sectia Moda. Un prim grup format din Emil Comedie, Adina Constantinescu, Larisa Dragan, Alexandra Galafeteanu, Sandra Galan, Ana Manican, Lavinia Nistor si Adriana Radu, expune “Sculptura unduitoare”, sub coordonarea conf.univ. Doina Lucanu. La randul sau, Agota Tompos, aflata sub indrumarea lect.univ.Ioana Avram, prezinta creatiile intitulate “Visand in armonie”.

Spectacolul se incheie cu demonstratii de dansuri populare autentice romanesti, sub coordonarea prof. Larisa Barbu, iar publicul este invitat sa intre in hora.

Intregul spectacol este regizat de Simona Teodoroiu si prezentat de Daniela Nane, care poarta o minunata rochie de sanziana cu o trena de 10 m, special creata de Rucsandra Unda Popp, profesor al Universitatii Nationale din Bucuresti, Facultatea de Arta Decorativa si Design.

Despre Perfect ltd co

Asociatia” Prietenii Muzeelor Minovici” este o organizatie non profit creata in 2005 la initiativa unui grup de iubitori de arta si cultura, dupa modelul altor asociatii existente in lume. Scopul sau este sa ajute Muzeele Minovici sa-si recapete stralucirea de altadata si sa reintre in circuitul cultural national si international, oferind totodata un model de parteneriat public-privat in zona culturii din Romania.

Pana in prezent, asociatia a reusit nu doar sa sporeasca vizibilitatea celor doua muzee, dar si sa le creeze conditii mai bune prin montarea unei noi instalatii de incalzire la Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Minovici, iluminarea exterioara a Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici, intretinerea peisagistica si refacerea instalatiei electrice a gradinii, si altele.
Gabriel Paslaru
Mobil: 0744 530 583

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/perfect-ltd-co/visul-unei-nopti-de-sanziene-la-minovici