Tenorul Bogdan Mihai inceteaza colaborarea cu Opera Nationala Bucuresti

BUCURESTI - 9 martie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bogdan Mihai, va inceta colaborarea cu ONB. Ultimul sau spectacol pe scena institutiei va fi in data de 12 martie 2010, in rolul Ernesto din opera Don Pasquale de Donizetti.

Incepand cu data de 24 martie 2010, Bogdan Mihai, inceteaza colaborarea cu ONB.
Bogdan Mihai, a precizat doar ca decizia lui de a demisiona tine exclusiv de factori sau persoane externe institutiei.
Intrebat daca va continua sa mai joace si in restul spectacolelor in care figureaza ca titular in stagiunea 2009-2010 (n.r. Don Pasquale, La Cenerentola, Il Barbiere, Gemma di Vergy), Bogdan Mihai a raspuns: “Don Pasquale se afla in perioada de 15 zile de preaviz, pentru restul spectacolelor, ramane la latitudinea conducerii teatrului sa decida”.
Bogdan Mihai a debutat pe scena ONB, in anul 2007, atunci cand a interpretat pentru prima data in Romania, scena si aria finala “Cessa di piu resistere” a contelui Almaviva in opera Il Barbiere di Siviglia.

Ultima s-a reprezentatie pe scena bucuresteana va fi in opera Don Pasquale (12 martie 2010 ora 18.30), alaturi de soprana Aurelia Florian, basul Radu Pintilie, baritonii Daniel Filipescu si Vasile Chisiu, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
Pe Bogdan Mihai, il putem vedea si auzi, la Garsington Opera in Marea Britanie, Semperoper Dresda si Stuttgart Staatsoper din Germania, Theatre du Chatelet din Franta sau Teatro Municipal de Santiago din Chile, si nu numai.

Despre Personal

Bogdan Mihai
www.bogdanmihai.ro