La Cluj Napoca va avea loc în premieră, un festival tomnatic dedicat câinilor - Doggy Septemberfest

Cluj Napoca - 22 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Social, Sport, Agricultura, Cursuri

În perioada 23-25 septembrie 2022 Școala de dresaj Pet Joy Sports, împreună cu Dognitiv - București și alți colaboratori din întreaga țară, organizează la Cluj Napoca, un eveniment plin cu activități educative dar și distractive pentru oameni și cățeii lor.

Evenimentul cuprinde atât ateliere de lucru, pe diferite teme legate de dresajul canin cât și o zi plină de concursuri adresate atât celor mai performanți blănoși cât și începătorilor. De asemenea va avea loc și o competiție sportivă, unde echipe om-câine vor parcurge trasee cu obstacole de Agility ”condimentate” cu diferite provocări spectaculoase. Principalul scop al evenimentului este ca toată lumea să se simtă bine și să se bucure de o experiență de neuitat alături de câinii lor. Distracția va fi pe primul loc, vor fi premii, muzică, recompense, jucării și multe alte atracții pe gustul participanților umani sau canini.

Ateliere, concursuri, premii și multe alte surprize

Ateliere, concursuri, premii și multe alte surprize

Întregul eveniment se va desfășura pe parcursul a 3 zile dedicate în totalitate cățeilor. Atelierele de lucru din primele două zile ating aspecte legate de mersul în lesă, atenția la stăpân, dezvoltarea relației-om câine, socializare corespunzătoare în medii cu cât mai muți stimuli, dezvoltarea abilităților de realaționare în contexte cât mai asemănătoare cu viața reală, venirea la comandă verbală, creșterea încrederii câinelui în om și multe, multe altele. Duminica, ultima zi a evenimentului va fi dedicată strângerii de fonduri pentru Asociația Transylvania Animal Care, donatorii având oportunitatea de a participa la 4 concursuri tematice, în care se vor evalua abilitățile și calitățile blănoșilor prezenți la eveniment, fiecare concurs fiind încheiat prin acordarea de 3 premii echipelor câștigătoare.

Pentru organizarea evenimentului și oferirea premiilor Școala de dresaj Pet Joy Sports, Dognitiv și colaboratorii se bucură de ajutorul sponsorilor locali: Paracord for Pets, Pet Amprent, Animagus și de implicarea unei întregi echipe de pasionați de câini.

Despre Pet Joy Sports

Școala de dresaj Pet Joy Sports și-a început activitatea în anul 2013, având ca scop principal promovarea și practicarea metodelor pozitive de dresaj și a sporturilor canine. De-a lungul timpului a participat activ la multe proiecte atât în domeniul terapiei asistate de animale, cât și în cadrul diferitelor evenimente chinologice la care a luat parte cu diferite workshop-uri și demonstrații . O mare parte din activitatea școlii de dresaj se desfășoară în direcția prevenirii problemelor de comportament și a optimizării relației om-câine, prin diferite proiecte de educarea a proaspeților deținători de câini și prin programe de dresaj precum Puppy Class adresate puilor de cățel. O altă ramură a activității se îndreaptă spre sportul canin, cu precădere Agility, un sport în care echipa om-câine învață să depășească anumite obstacole standardizate, într-un timp cât mai scurt și cu cât mai mare acuratețe. Deși este un sport puțin cunoscut la noi în țară, mai mulți membri ai echipei au participat deja la diferite concursuri în țară și străinătate, întorcându-se acasă cu premii, iar cu trecerea timpului tehnica și rezultatele devin tot mai promițătoare.

Taguri: pet joy sports
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pet-joy-sports/la-cluj-napoca-va-avea-loc-in-premiera-un-festival-tomnatic-dedicat-cainilor-doggy-septemberfest