Cum să ai grijă de tine. Sfaturi utile pentru bărbați

BUCURESTI - 6 iunie 2023

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Deși femeile acordă mai multă atenție ritualului zilnic de îngrijire, acest obicei ar fi indicat să devină o rutină și pentru bărbați. Un corp frumos este un corp sănătos și fiecăruia ne place să ne simțim bine în pielea noastră, indiferent de gen.

Cum să ai grijă de tine. Sfaturi utile pentru bărbați

Cum să ai grijă de tine. Sfaturi utile pentru bărbați

Grija față de propria persoană este esențială, deoarece, dacă începi să acorzi mai multă atenție către corpul, mintea și sufletul tău, poți fi atent și la nevoie celor din jur. Iată aici câteva idei care să te ajute să îți faci un program zilnic de îngrijire.

Curățarea feței

Primul pas în rutina zilnică de îngrijire este curățarea feței. Folosește apă călduță și eventual, o spumă sau un gel de curățare. Masează cu mișcări lejere și circulare și clătește cu apă din abundență. Tapotează fața cu un prosop de bumbac, apoi aplică o cremă hidratantă, pe care ai ales-o în funcție de tipul tău de ten.

Îngrijirea părului și a bărbii

Dacă îți place să ai un aspect impecabil zi de zi, adori părul scurt și așezat, dar ai și barbă pe care trebuie să o îngrijești, poți să îți alegi oricând instrumente profesionale dintr-o gamă preferată de aparate de tuns. Astfel economisești timp, bani și te vei bucura de înfățișarea pe care o dorești zi de zi. Folosește și produse cosmetice de îngrijire a bărbii, dar și un aftershave care să îți exprime personalitatea.

Alegerea parfumului potrivit

În funcție de stilul pe care îl adopți, îți poți alege și parfumul care să te reprezinte. Dacă ești activ și umbli toată ziua, folosește un parfum cu miros acvatic, marin, care îți dă energie. Dacă ești un tip clasic și ai un job static, dar te întâlnești cu multă lume, ia-ți un parfum lemnos, discret. Pentru ieșirile de seară poți folosi un parfum cu aromă de tabac. Parfumul preferat îți crește încrederea în propria persoană și îți oferă o stare de bine.

Menținerea unui corp sănătos prin mișcare

Dacă ești un tip sportiv, încearcă să practici mai des sporturile care te reprezintă. Aleargă prin parc sau pe stadion, mergi la sală sau la un teren de fotbal. Dacă ești mai comod sau nu îți place să depui efort intens, poți încerca să înoți sau să mergi mai mult pe jos și să faci minim zece mii de pași pe zi.

Practicarea unui hobby

Bucuria vine din interior către exterior. Găsește-ți o activitate pe care să o faci cu plăcere ori de câte ori ai ocazia. Poate ești pasionat de meșterit, de sculptură, de pictură sau de fotografie. Sau poate îți place să colecționezi diverse obiecte. Încearcă, măcar o dată pe săptămână, să te ocupi de hobby-ul tău.

Socializarea

Întâlnirile cu prietenii sunt parte din menținerea stării de bine pe termen lung. Alege o seară pe săptămână în care să îți petreci timp cu gașca de prieteni sau în care să ieși în oraș cu prietenul tău cel mai bun. Bucuria pe care o vei avea va fi nemărginită.

 

Un alt aspect important pentru a trăi cu bucurie de viață este timpul de calitate petrecut cu familia. Fie că mergi în vizită la părinții sau la frații tăi sau dacă stai la povești cu soția sau cu iubita, fie că te joci cu cei mici sau ieșiți împreună în parc, aceste clipe sunt de neuitat și aduc multă iubire în viața ta. Concediile și vacanțele sunt momente care ajută la starea de bine. Bucură-te din plin de fiecare zi liberă și încearcă să te relaxezi cât de mult poți.

 

Grija față de corpul și sufletul tău sunt aspecte relevante ca să poți avea o viață așa cum ți-ai dorit. Depinde de tine cum alegi să ai grijă de propria persoană. Fiecare lucru pe care îl faci pentru bunăstarea ta, este expresia iubirii de sine.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/phillips/cum-sa-ai-grija-de-tine-sfaturi-utile-pentru-barbati