De ce sa angajezi un fotograf profesionist pentru o sedinta foto de familie

BUCURESTI - 23 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment

Fotografiile sunt marturii ale unor momente fericite din viata fiecaruia, pe care le revedem cu placere dupa ani si ani. Adunate in albume digitale sau in clasicele albume cu fotografii printate pe hartie, imaginile au darul de a starni emotii, zambete, bucurie. Cu siguranta, insa, cele mai apreciate vor ramane acele poze realizate de un fotograf profesionist , in cadrul unei sedinte foto de familie.

Fotografie de Familie

Fotografie de Familie

 

Astazi, oricine are un smartphone, iar multe dintre aceste telefoane vin cu camere foto tot mai performante. Le folosim pentru a surprinde secvente din viata de zi cu zi, imagini din vacante sau pentru celebrele selfie-uri. Chiar si fotografii profesionisti fac uneori poze cu telefonul. Cu toate acestea nimic nu se compara cu o sedinta foto profesionista, mai ales cand este vorba despre nunta.

 

Cotea Razvan , un fotograf profesionist pasionat si ambitios, cu o experienta bogata in domeniu, dezvaluie cateva dintre motivele pentru care este important sa angajezi un fotograf profesionist pentru o sedinta foto de familie:

 

Are instrumente profesionale. Un fotograf profesionist investeste foarte multi bani in tehnica, de la aparate profesionale, obiective, flash-uri, pana la soft-uri speciale de prelucrare a imaginilor. Dincolo de pasiunea pentru fotografie, toate aceste instrumente sunt esentiale pentru ca o sedinta foto sa ofere cele mai bune imagini.

 

Are experienta cu oamenii. Nunta inseamna o multime de stres si de emotii, iar un fotograf profesionist stie cum sa gestioneze toate aceste trairi si sa faca asa intr-un fel incat ele “sa nu se vada” in pozele de la nunta. El stie cum sa capteze exact acele momente care evidentiaza tot ce e mai frumos in relatia dintre cei doi miri. Si nu numai. La o nunta sunt zeci, sute de tipuri de oameni, cu personalitati diferite. Un fotograf experimentat, care are la activ numeroase sedinte foto, va evidentia, prin imaginile pe care le surprinde, portrete uimitoare.

 

Are cunostinte in domeniu. O camera foto buna nu iti garanteaza imagini spectaculoase. Poti detine cel mai performant aparat foto, insa daca nu stii sa il stapanesti din punct de vedere tehnic degeaba il ai. Dincolo de experienta, un fotograf profesionist stie sa gestioneze diferitele tipuri de lumini si de umbre, stie cum sa combine parametrii tehnici ai aparatului, asa incat sa obtina cele mai reusite fotografii de nunta.

 

Are rabdare. E foarte important ca fotograful sa aiba rabdare in timpul unei sedinte foto de familie. Oamenii obisnuiti, care nu au trait prea des experienta unei sesiuni foto dedicate, nu stiu “sa pozeze” si cu atat mai putin nu stiu sa o faca natural. Rabdarea unui fotograf profesionist consta tocmai in abilitatea acestuia de a-i explica fiecaruia in parte si de a repeta cadru dupa cadru pana ce se obtine compozitia perfecta.

 

Stie editare foto. Unul dintre motivele pentru care imaginile oferite de un fotograf profesionist arata foarte bine este post-procesarea. Munca unui fotograf nu se termina atunci cand si-a strans trusa cu scule, la incheierea unei sedinte foto. Continua zile bune dupa si inseamna poate zeci de ore de prelucrare a imaginilor, de rafinare a acestora. Iar acest lucru presupune cunostinte temeinice, care se dobandesc odata cu experienta.

 

Cotea Razvan este fotograf profesionist cu un portofoliu bogat in materie de fotografie de nunta si fotografie de familie. Imaginile suprinse de el reusesc sa depaseasca asteptarile tuturor clientilor.