Sa aleg un fotograf de nunta ieftin sau unul scump?

BUCURESTI - 1 august 2019

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Social, Internet

Un eveniment important din viata noastra, asa cum este o nunta, un botez sau majoratul, trebuie
pastrat in amintire pentru tot restul vietii, iar asta se poate face doar cu ajutorul imaginilor, fie ca e
vorba de fotografii sau de filmari. In acest caz ai nevoie de un videograf si de un fotograf profesionist ......

Fotograf profesionist Cotea Razvan

Fotograf profesionist Cotea Razvan

 “Primesti ceea ce platesti!” 

Cotea Razvan

Sa aleg un fotograf ieftin sau unul scump?

Un eveniment important din viata noastra, asa cum este o nunta, un botez sau majoratul, trebuiepastrat in amintire pentru tot restul vietii, iar asta se poate face doar cu ajutorul imaginilor, fie ca evorba de fotografii sau de filmari. In acest caz ai nevoie de un videograf si de un fotograf profesionist, de obiceio echipa care sa imortalizeze fiecare clipa, fiecare emotie, fiecare zambet.

Primul lucru pe care il faci atunci cand vrei sa alegi un fotograf este sa dai o cautare pe net: fotograf nunta. Vei primi o multime de oferte, unele mai piperate, altele care ti se vor parea adevarate chilipiruri.Insa pentru a alege o echipa de profesionisti trebuie sa intelegi diferenta dintre un fotograf de nunta ieftinsi unul ceva mai scump.

“Primesti ceea ce platesti!” Cam asta trebuie sa ai in cap atunci cand decizi sa alegi echipa care iti va asigura partea foto-video de la eveniment. Ce inseamna asta mai exact? Daca alegi varianta ieftina ai toatesansele sa fii dezamagit de rezultat. In schimb, daca alegi o echipa de profesionisti, amintirile tale vor fidintre cele mai frumoase.

Cum ia nastere pretul unui pachet

E foarte important ca atunci cand discuti cu un fotograf profesionist sa ceri o detaliere a costurilor si sasoliciti inclusiv detalii pentru a intelege cum s-a ajuns la o astfel de suma. In principiu, majoritateafotografilor isi bazeaza calculul pornind de la:- Costul materialelor necesare;- Timpul necesar / forta de munca implicata;- Costurile de business (taxe / impozite).

Acestea puse cap la cap genereaza costurile pe care le are fotograful profesionist pentru a participa la evenimentul tau.Peste aceasta cifra e de asteptat ca fotograful sa adauge cota sa de profit.

Trebuie sa te gandesti ca fotografie profesionista nu poate face oricine care are un aparat foto in mana. Unadevarat fotograf are la activ cursuri si sute de ore de studiu, care la randul lor presupun costuri. Pentru arealiza imagini perfecte si-a achizitionat tehnica performanta care nu e deloc ieftina.

Mai mult, munca sa nu se termina in momentul in care s-a incheiat evenimentul. Un profesionist va stamulte ore aplecat asupra imaginilor surprinse pentru a le retusa si pentru a-ti livra un material de cea maibuna calitate. Iar timpul inseamna bani.

Un fotograf profesionist constiincios nu se va angaja la mai multe evenimente simultan, ci isi va aloca o singura nuntasau o singura petrecere pentru un weekend, de exemplu. Asadar, pentru aceasta exclusivitate este posibilsa fii nevoit sa platesti o taxa suplimentara.

Angajarea unui fotograf de nunta mai ieftin

Poate fi o optiune. Insa gandeste-te din start la riscuri. Un fotograf care foloseste tehnica depasita sau carenu e capabil sa utilizeze aparatura la adevarata sa capacitate nu iti va livra la final un material de bunacalitate, de care sa te bucuri toata viata. Din contra, dezamagirea poate fi profunda.

Un asa-zis profesionist care compromite pretul trebuie sa fii sigur ca va compromite si calitatea opereisale. De aceea, e atunci cand ai nevoie de fotografie de nunta, cere referinte despre echipa de fotografi pecare o angajezi, uita-te pe albumele pe care le-au realizat in trecut si tine cont ca evenimentul este unic. Siasa trebuie sa fie si imaginile pe care le primesti, cele care trebuie sa te bucure de fiecare data cand le veiprivi de acum incolo.

Cotea Razvan este un fotograf profesionist, cu sute de evenimente la activ carora le-a facut fata excelent.Dovada sunt imaginile postate pe site-ul sau, cotearazvan.ro, care surprind emotii, bucurie, fericire, pusetoate in cea mai buna lumina.