InterNET SRL prin divizia sa ”OFRIM energy” anunță prima sa participare la târgul INDAGRA, 25-29 octombrie, Bucuresti, România

BUCURESTI - 20 octombrie 2023

Comunicat tip General in Afaceri, Stiinta / Cercetare, Tehnologie, Agricultura, Energie

InterNET SRL, de peste 30 de ani distribuitor și integrator sisteme de testare si masurare in electronica, inginerie electrica si industria auto, incepand cu 2019 si-a extins activitatea si in domeniul sistemelor bazate pe energie regenerabila. In acest nou context, a creat o noua structura interna “OFRIM energy” si a dezvoltat parteneriate pentru domeniul utilizarii energiilor regenerabile cu firme din UE precum IMEON Energy, Franta, www.imeon-energy.com, Alfen, Olanda, www.alfen.com, VIRTA, Finlanda, www.virta.global, si Brite Solar, Grecia, www.britesolar.com, ceea ce a permis ca in iunie 2023 sa se finalizeze implementarea a doua sisteme tip AGRIVOLTAIC destinate culturilor de arbusti fructiferi, primele de acest tip instalate si functionale in Romania.

Fig. 1. Sistem agrivoltaic pentru cultura de capsun, Moara Domneasca, SCDP Baneasa

Fig. 1. Sistem agrivoltaic pentru cultura de capsun, Moara Domneasca, SCDP Baneasa

Cu ocazia participarii la târgul INDAGRA, InterNET / OFRIM energy va prezenta pentru prima data in cadrul expozitiei un sistem tip AGRIVOLTAIC cu posibilitati de utilizare atat pentru livezi de pomi fructiferi, de ex. cais, piersic, cires, mar, etc., cat si pentru plantatii de arbusti fructiferi, de ex. zmeur, mur, capsuni, coacaz, agris, goji, etc.. Ca o noutate, solutiile de sistem tip AGRIVOLTAIC integrate si promovate de OFRIM energy includ, suplimentar, in structura lor si un subsistem destinat masurarii si controlului parametrilor din aer si din sol specifici unei exploatatii horticole si nu numai.

De asemenea, in zona noastra expozitionala, vor mai fi prezentate si principalele componente ale unui sistem fotovoltaic, de ex. invertoare hibride performante care inglobeaza elemente de inteligenta artificiala, baterii solare cu un numar mare de cicluri de incarcare / descarcare, dar si componente ale sistemelor de electromobilitate cum ar fi statii de incarcare masini electrice si aplicatii software asociate de tip backend sau charging business management. Pe langa  toate acestea, se va prezenta, pentru prima data in Romania, o gama de panouri fotovoltaice semitransparente dedicate aplicatiilor agrivoltaice.

Pe durata participarii la targ, compania InterNET / OFRIM energy a pregătit pentru clienții săi și alte părți interesate, demonstratii practice destinate prezentarii fermierilor din domeniul horticol si nu numai a avantajelor oferite de sistemele tip AGRIVOLTAIC bazate pe tehnologie hibrida. In acest fel, ne propunem sa crestem interesul si acelor fermieri care, pe langa preocuparile legate de cultivarea si cresterea pomilor si/sau a arbustilor fructiferi, mai au sau doresc sa-si dezvolte si o activitate suplimentara de mica industrializare sau post-procesare.

Despre proiectul agrivoltaic pentru cultura de capsun

Ca urmare a parteneriatului existent intre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa si InterNET SRL, in cadrul evenimentului “Cercetarea in sprijinul pomiculturii viitorului” care a avut loc la Baza experimentala Moara Domneasca, jud. Ilfov, in data de 15 iunie 2023, a fost prezentat in premiera nationala un sistem agrivoltaic destinat cresterii si cercetarii plantatiilor de capsun si nu numai. Acest sistem integrat inovativ care include un invertor de tip hibrid, furnizeaza energie solara fotovoltaica folosind doua modele de panouri semitransparente, transparenta 49% si 77%, si, in acelasi timp, contribuie la imbunatatirea conditiilor de crestere a capsunilor si la obtinerea unor rezultate superioare in ceea ce priveste cresterea productivitatii culturii de capsuni, optimizarea utilizarii resurselor, in special a apei si energiei electrice, precum si legat de reducerea impactului asupra mediului. In plus, sistemul avand incorporate diverse facilitati de masurare si control a numerosi parametrii tehnologici si de mediu precum si elemente de inteligenta artificiala, ofera atat cercetatorilor cat si fermierilor date experimentale deosebit de utile in optimizarea managementului culturilor de capsuni sau altor tipuri de arbusti fructiferi zmeurul, murul sau coacazul.

Vezi detalii: https://www.hortidaily.com/article/9544171/romania-first-agrivoltaics-systems-launched/?utm_medium=email

Despre proiectul agrivoltaic pentru culturile de zmeur si mur

Ca urmare a colaborarii intre un fermier si InterNET SRL la data de 30 iunie 2023 in localitatea Cornetu, jud. Ilfov, a fost prezentat in premiera in Romania unui grup de specialisti si fermieri un sistem agrivoltaic destinat plantatiilor de zmeur si mur si nu numai. Acest sistem complex inovativ integreaza un grup de invertoare de tip hibrid conectate in paralel si furnizeaza energie solara fotovoltaica folosind panouri semitransparente, transparenta 49% si putere 250Wp, montate individual, in sir, de-a lungul randurilor de cultura. In plus, sistemul contribuie la imbunatatirea conditiilor de crestere a culturilor de zmeur si mur si la obtinerea unor rezultate mai bune in ceea ce priveste cresterea productivitatii culturilor semi acoperite, optimizarea utilizarii resurselor fermei de apa si energie electrica si reducerea impactului asupra mediului. In acest caz, sistemul avand incorporate elemente de inteligenta artificiala, ofera fermierului date deosebit de utile in optimizarea managementului culturilor de arbusti fructiferi tip zmeur si mur.

In plus, productia interna de energie electrica din resurse fotovoltaice disponibila, este folosita in activitati conexe, cum ar fi cresterea de prepelite si pasari de curte a caror valorificare ofera venituri suplimentare fermierului si un buget sporit pentru noi Investitii destinate extinderii activitatii fermei.

Vezi detalii: https://www.hortidaily.com/article/9550087/first-private-agrivoltaics-investment-in-romania-targeting-raspberry-and-blackberry/?utm_medium=email

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la:

INDAGRA, Spatiul exponential ROMEXPO SA

25-29 octombrie, Bucuresti, România

Stand exterior nr. 26B

Email: internet@inter-net.ro

Mobile: +40 744 362 378

 

InterNET Ltd

21, Comana str., RO-011273, District 1,

Bucharest, Romania

Email: internet@inter-net.ro, ofrim@ofrimgroup.com

Mobile: +40 744 362 378, +40 754 216 171

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pingoo-cashback/internet-srl-prin-divizia-sa-ofrim-energy-anunta-prima-sa-participare-la-targul-indagra-25-29-octombrie-bucuresti-romania