Eveniment de lansare a proiectului “Centrul Zebra Zou”

BUCURESTI - 25 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București împreună cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România vor organiza joi, 26 noiembrie 2015, evenimentul de lansare a proiectului “ Centrul Zebra Zou - Un serviciu incluziv de îngrijire și educație timpurie în cartierul Floreasca din Municipiul București”. Evenimentul va avea loc la Fitoceainăria SanThe, din strada Lipscani nr.104, începand cu ora 13.30.

Eveniment de lansare a proiectului “Centrul Zebra Zou”

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București împreună cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România vor organiza joi, 26 noiembrie 2015, evenimentul de lansare a proiectului “Centrul Zebra Zou - Un serviciu incluziv de îngrijire și educație timpurie în cartierul Floreasca din Municipiul București”. Evenimentul va avea loc la Fitoceainăria SanThe, din strada Lipscani nr.104, începand cu ora 13.30.

Acest proiectul este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul programului RO11 “Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și cea privată”, program operat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Scopul inițiativei este de a contribui la promovarea egalității de gen și la îmbunătățirea echilibrului echilibrului dintre viața profesională și cea personală. Astfel, se va avea în vedere atât creșterea numărului de servicii de educare și îngrijire pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani din Municipiul București, cât și derularea unei campanii locale privind egalitatea de gen.

Proiectul va conduce la creșterea gradului de conștientizare privind problematica de gen în rândul grupului țintă și mai ales a populației de etnie romă din cadrul comunității din cartierul petricani, prin desfășurarea unei acțiuni locale de promovare. O parte dintre obiectivele pentru anul viitor sunt oferirea de sprijin pentru 10 familii de romi cu scopul creșterii gradului de autonomie și integrarea / reintegrarea femeii pe piața de muncă și încurajarea ei activă să caute un loc de muncă.

Beneficiarii direcți ai proiectului “Centrul Zebra Zou“ sunt 27 de copii între 0-3 ani, dintre care cel puțin 10 vor fi de etnie romă, 27 de părinți ai copiilor înscriși, dintre care cel puțin 10 vor fi de etnie romă. Părinții copiilor vor participa la la activitățile centrului, la focus grupurile din cadrul campaniei de informare și la un eveniment special menit să aducă în atenție chestiunea egalității de gen.

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

Pentru detalii suplimentare despre proiect: Iuliana Ghiță, Manager Proiect, telefon 021.314 23 15.