ilovedesign.com - Un centru de creativitate pentru designeri din toata lumea

BUCURESTI - 25 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Reactiile utilizatorilor inspira noi functionalitati ale paginii web incluzand portofliile online si prezentarile de proiecte de print sau Flash

DENVER - 24 Noiembrie 2008 - Quark Inc. a anuntat azi ca ilovedesign.com, pagina web a comuniatii sale virtuale pentru desingeri, a devenit rapid un centru de creativitate pentru designerii din toata lumea. Website-ul a crescut cu o rata impresionanta de peste 10.000 de utilizatori inregistrati care isi incarca zilnic prezentarile si cu mult mai multi vizitatori care parcurg galeriile de proiecte si folosesc resursele oferite.

Utilizatorii provin din peste 60 de tari din intreaga lume, incluzand traditionalele centre de creatie din Europa si SUA, si pana la vizitatori din Puerto Rico, Bulgaria, Kenia si Ucraina. Pagina web a reusit sa-si atinga obiectivul pentur care a fost creata, acela de a uni si inspira zilnic mii de utilizatori care sa faca schimb de idei, comentarii, critici si sa discute in general despre subiectele care ii inspira cel mai mult.

ilovedesign.com a oferit designerilor o platforma unica nu numai pentru prezentarile propriilor creatii, ci si pentru inspiratia oferita de munca altora si discutiile despre dragostea lor pentru design. Comunitatea s-a dezvoltat etapa cu etapa de la lansare, iar pagina web continua sa evolueze oferind noi aplicatii si functionalitati inovatoare bazate pe reactia utilizatorilor.

In particular, portofoliile online cu prezentari de proiecte de print si Flash s-au dovedit a fi extrem de populare. Utilizatorii inregistrati pot nu numai sa isi incarce creatiiile, dar primesc si propriul link si pagina de portofoliu intr-un stil elegant indata ce incarca o anumita cantitate de informatii, lucru care este ideal pentru a lasa potentialii angajatori sa vada de ce sunt acestia capabili. In plus, pagina web include o sectiune de locuri de munca care are ca scop conectarea designerilor cu angajatorii importanti din intreaga lume a designului.

Utilizatorii pot vedea, vota si se pot inspira din munca altor creatori, iar acum isi pot cauta prietenii si pot primi in mod regulat actualizari ale activitatii lor la ilovedesign.com. In plus, feedback-ul nu este limitat la potentialii angajatori. Toate creatiile care sunt incarcate participa automat la competitia 'Creatia saptamanii' care ofera posibilitatea castigarii unor cadouri si premii pentru calitatea muncii prezentate. In acelasi timp exista concursuri speciale organizate cu regularitate, dintre care mentionam The Art Institutes Design Contest si Back-to-school Design Across Media.

Utilizatorii isi pot prezenta munca in Flash

O alta noutate la ilovedesign.com este suportul pentru media interactiva. Suplimentar suportului pentru incarcarea formatelor JPG si PDF, utilizatorii isi pot prezenta proiectele in format Flash® (SWF). Aceste proiecte pot fi incarcate direct in pagina web pentru a fi vizualizate in galeria de proiecte, sau utilizatorii pot sa adauge un link catre o pagina web in care este prezentata creatia lor.

'Noul suport pentru Flash (SWF) de la ilovedeisgn.com reflecta tendintele pe care le-am vazut la designeri pentru extinderea abilitatilor de creatie a printurilor catre media interactiva', a spus Gavin Drake, director de marketing Quark. 'Desingerii axati pe un software cum este QuarkXPress® 8 sporesc aceasta piata considerabil deoarece nu mai este necesara invatarea suplimentara a altor programe pentru a deveni programatori ca sa poata crea in Flash'.

'Suntem foarte incantati de reactia la ilovedesign.com', a continuat Drake. 'Exista un adevarat simt al comunitatii pe acest website, si designerii sunt incatati sa aiba un forum unde pot sa discute deschis despre munca loc cu partenerii lor. Avem mai mult de 100.000 de vizitatori unici pana acum - ceeace a oferit un start bun - si numarul este in continua crestere. Website-ul evolueaza continuu, iar acum, cu noul suport pentru creatiile Flash, adaugarea sectiunii de locuri de munca, si portofoliului online, ilovedesign.com are de oferit utilizatorilor sai mai multe ca niciodata - so toate absolut gratuit.'

'Urmarind creatiile video am dorit sa pot face mai mult, sa devin mai bun. Nicaieri in alta parte nu puteti gasi atata introspectie, atata motivatie iar, datorita atator competitii, motivatia iti este creata - cu un posibil premiu,' a comentat Danny Carbello, Freelance Designer, SUA

ilovedesign.com prezinta declaratiile video ale designerilor influenti, incluzandu-i pe David Carson, Peter Saville, Chipp Kidd si Otmar Hoefer.Aceste declaratii ofera inspiratie pentru utilizatorii care isi pot vedea si asculta eorii prezentandu-si propriile povesti, dezbatand relevanta designului in lumea contemporana si contempland viitorul acestuia.

Despre Quark

Quark Inc. (euro.quark.com) ofera produse software pentru tehnoredactare pe desktop cat si tehnoredactare dinamica, care ajuta la crearea si publicarea continutului in toate mediile de comunicare. Acum doua decenii, produsul nostru de baza - QuarkXPress - avea sa schimbe cursul tehnoredactarii clasice. Astazi, QuarkXPress nu doar continua inovatia in tehnoredactarea pe desktop, ci si revolutioneaza din nou tehnoredactarea prin Quark® Dynamic Publishing Solution (solutii dinamice de tehnoredactare), ajutandu-si clientii sa acopere cerintele pietei la o scara mare cu costuri mici, prin extinderea beneficiilor tehnologiei avansate oferite in procesul de tehnoredactare. Quark Inc. este o companie privata cu sediul in Denver, USA.
# # #

Quark, logo-urile Quark si QuarkXPress sunt marci inregistrate ale Quark, Inc. si ale subsidiarelor din U.S.A. si/sau alte tari..

Despre PLC Corporation Grup

PLC Corporation Grup este distribuitor autorizat al produselor Quark pentru Romania