Zeama bordeleza, solutia ideala pentru distrugerea daunatorilor

BUCURESTI - 27 aprilie 2020

Comunicat tip General in Agricultura

Printre cele mai mari amenintari ale culturilor sunt daunatorii de gradina, iar oamenii sunt in continua cautare de solutii pentru a-i combate. Cea mai cunoscuta si eficienta metoda este zeama bordeleza. Aceasta mai poarta denumirea si de zeama Bordeaux si este o substanta simplu de preparat. Drept dovada, fost utilizata chiar si de catre bunicii actualei generatii pentru a se bucura de gradini demne de invidiat si pentru obtinerea recoltelor bogate si sanatoase.

Zeama bordeleza

Zeama bordeleza

Zeama bordeleza- caracteristici

Zeama bordeleza este un fungicide de contact ce are in compozitia sa cupru si este utilizat inca de la inceputul secolului al XIX-lea cu scopul de a trata si a preveni aparitia bolilot la plante. Daca te gandeai ca numele “Bordeaux” este ales la intamplare, ei bine, nu este deloc asa. Primii care au utilizat fungicidul au fost francezii din regiunea Bordeaux, cu scopul de a proteja vitele de vie, iar ulterior a luat amploare la nivel inalt pentru a gestiona si a distruge infectiile fungice.

Atentie! Zeama bordeleza nu este ideala doar pentru vita de vie, ci si pentru pomi fructiferi, legume si chiar pentru plantele de ornament.

Cateva dintre bolile pe care zeama bordeleza le vine de hac sunt: molinioza, alternarioza, bacteriozele.

Daca vrei sa scapi rapid de daunatorii care-ti afecteaza cultura, afla cum se prepara zeama bordeleza.

Mod de aplicare

Zeama bordeleza nu se aplica in mod universal pe toate culturile, ci in functie de specificul acestora. De asemenea, nu este recomandat sa folosesti o cantitate mai mare de 2,5 kg de piatra vanata rezultate de-a lungul stropirilor anuale.

Asigura-te ca esti echipat corespunzator inainte de aplicarea fungicidului. Ai nevoie de un atomizer si un echipament special de protectie impotriva inhalarii vaporilor si a stropirii pielii. Zeama bordelezanu se aplica niciodata simultan cu alte pesticide, iar perioada favorabila pentru folosirea tratamentului este cea de repaus vegetativ.

Poti consuma legumele stropite doar dupa 15 zile de la aplicarea fungicidului si doar dupa ce le-ai spalat foarte bine.

Stropirea pomilor fructiferi cu zeama bordeleza

Tratamentului cu zeama bordeleza pentru pomii fructiferi se aplica in lunile noiembrie si decembrie, atunci cand acestia sunt lipsiti de frunze. Fungicidul se distribuie pe intreaga suprafata a pomilor, cu ajutorul unui pulverizator. Dupa incheierea tratamentului, pomul va avea o culoare albastruie menita sa lupte impotriva daunatorilor.

Dupa aproximativ trei saptamani de la aplicarea tratamentului, procesul poate fi continuat cu un ulei horticol.

Te poti documante mai multe despre stropirea pomilor fructiferi daca iti doresti sa ai o livada sanatoasa si roditoare.

Roadele obtinute vor fi intotdeauna pe masura muncii tale. Tot ce ti-a mai ramas de facut este sa te echipezi corespunzator, sa mergi in gradina si sa incepi ingrijirea propriei culturi! Pentru a ajunge la rezultatele mult visate trebuie sa stii pasii pe care ii ai de urmat pentru a-ti ingriji gradina corect si sa identifici antidotul bolilor fungice, aliatul tau in combaterea celor mai de temut daunatori.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/plum-media-agency/zeama-bordeleza-solutia-ideala-pentru-distrugerea-daunatorilor