5 artisti, 2 teoreticieni si un psiholog, despre dans, pe un nou blog al 'Suplimentului de cultura'

Iasi - 22 septembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Procesul de contaminare devine vizibil//Cosmin Bumbut (fotograf, invitat special), Dan Sociu (poet, invitat special), Mihai Iovanel (critic literar, invitat special), Valentina Chirita (poeta, selectata), Stefan Tiron (teoretician, traficant de informatie, invitat special), Minus (producator de muzica electronica, invitat special), Viviana Musa (psiholog, selectata), Mihaela Michailov (jurnalist cultural, dramaturg, invitat special) – si acestia sint doar rezidentii – vor putea fi cititi, ascultati, priviti, timp de mai bine de o luna de zile, pe blogul 'Contaminari2' gazduit de 'Suplimentul de cultura' (http://www.supliment.polirom.ro/contaminari2).

Ei sint rezidentii 'Contaminari2', (proiect care face parte din programul 'CorpoRealitati', desfasurat de Centrul National al Dansului-CNDB).

Daca, in martie, participantii la proiectul 'Contaminari' au avut toata libertatea sa haladuie prin Centru, oferind un raspuns, reactie, gest reflexiv postcontact cu CNDB abia la finalul programului, rezidentii 'Contaminari2' au, acum, in septembrie si octombrie, aceeasi libertate si, in plus, pina la raspunsul final, vor face vizibil procesul de contaminare/ necontaminare, publicind reactiile lor la cald.
Departe de rezidenti intentia de a oferi, pe acest blog, informatii despre cum stau lucrurile la Centrul de Dans. Mai degraba despre filtrele folosite de acestia si despre realitatea CNDB atita cit incape ea in perspectivele, clar inguste si subiective ale, candidatilor la contaminare.

Ideea de baza a 'Contaminarilor' a fost sa confruntam oameni interesanti din zone diferite de expresie artistica (putin sau deloc familiarizati cu dansul contemporan) cu Centrul National al Dansului Bucuresti (si tot ce presupune acesta ca spatiu, oameni, continut artistic – produs finit, dar mai ales procese artistice, continut teoretic, institutie etc.). Mai precis cu tot ce are de oferit CNDB in mod real pe parcursul rezidentei (timp de o luna si jumatate).

Daca in cazul primei rezidente ne-am gindit exclusiv la artisti, acum am decis sa operam mici modificari: am extins aria de provenienta a rezidentilor, de la exclusiv artistica, la stiinte socio-umaniste, in cautarea unei altfel de expresivitati proprie acestora. Si nu ne-am mai bazat exclusiv pe invitarea unor oameni pe care ii consideram noi speciali (si a caror minte dorim sa o confruntam cu dansul contemporan si murim de curiozitate sa vedem ce iese), ci am combinat aceasta maniera cu o selectie reala, lansind invitatia catre eventualii doritori de a face ei primul gest si a ne trimite ceva reprezentativ.

Adriana Gheorghe, critic de dans, coordonator al proiectului 'Contaminari2'.
Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB – http://www.cndb.ro). B-dul Nicolae Balcescu nr. 2 (TNB, latura nordica – acces linga Laptaria lui Enache, etaj 3/4). Tel: 021/318.86.76, 021/319.73.82/. Fax: 021/319.72.06

Despre Polirom

Suplimentul de cultura este o marca inregistrata Editura Polirom si Ziarul de Iasi. Proiect realizat de Editura Polirom in colaborare cu Ziarul de Iasi si Gazeta de Sud. Suplimentul de cultura se distribuie gratuit impreuna cu Ziarul de Iasi si Gazeta de Sud.
victor.jalba@polirom.ro
supliment@polirom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/polirom/5-artisti-2-teoreticieni-si-un-psiholog-despre-dans-pe-un-nou-blog-al-suplimentului-de-cultura