„Suplimentul de cultura“ se distribuie din 6 mai impreuna cu „Gazeta de Sud“

Iasi - 4 mai 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

„Suplimentul de cultura“, saptaminalul lansat de Editura Polirom si „Ziarul de Iasi“ in noiembrie 2004, va aparea din aceasta simbata si ca supliment gratuit al cotidianului „Gazeta de Sud“, cel mai citit ziar regional din Romania.

Cu aceasta ocazie, „Suplimentul de cultura“ va deveni publicatia culturala cu cea mai mare audienta din Romania, avind un tiraj de aproximativ 45.000 de exemplare. Potrivit cifrelor oferite de Biroul Roman de Audit al Tirajelor, tirajul mediu al „Ziarului de Iasi“ este de 12.000 de exemplare, iar al „Gazetei de Sud“ de 30.000 de exemplare. „Suplimentul de cultura“ se distribuie in fiecare simbata in tirajul complet al celor doua cotidiene. De asemenea, „Suplimentul“ este difuzat la nivel national prin Rodipet, lanturile de libarii Humanitas si Carturesti.
„Suplimentul de cultura“ este o revista conectata la eveniment, care, desi apare saptaminal, urmareste sa isi pastreze prospetimea cotidianului. „Suplimentul“ isi propune sa ia pulsul in domeniul cultural si sa puna laolalta lideri de opinie, personalitati culturale, profesionisti remarcabili. Se gasesc „la raft“: cronica politica, literara, teatrala, de film, muzicala, TV.
„Din 6 mai, vom realiza editia de Oltenia a Suplimentului. O luam de la capat si, in acelasi timp, continuam un proiect de succes: «Primul magazin cultural din Romania». Am pornit aici numaratoarea de la 1. Ne reafirmam insa identitatea: sintem un saptaminal cultural alert, care surprinde actualitatea pe o piata dominata de publicatii culturale inca rigide, ce nu tin pasul intotdeauna cu evenimentele la zi. «Suplimentul» a dovedit cu prisosinta intr-un an si jumatate de existenta ca nu este doar revista unei edituri, ci este o publicatie cu un discurs articulat, care a stirnit nenumarate simpatii, dar si serioase antipatii. Sintem «frivoli» pentru o parte a elitei, cool pentru o parte a scenei contemporane, dinamici pentru cei mai multi dintre cititori“, a declarat George Onofrei, redactor-sef la „Suplimentul de cultura“.
„Misiunea Gazetei de Sud este sa contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru comunitatile din Oltenia, iar cultura are un rol foarte important in acest lucru. De aceea, prin intermediul «Suplimentului», am ales sa le facem cititorilor cit mai facil accesul la informatii si comentarii culturale.“, a spus Ina Voinea, redactor-sef al cotidianului Gazeta de Sud.

Despre Polirom

Despre Gazeta de Sud

Gazeta de Sud este lider de audienta si tiraj pe piata ziarelor regionale din Romania. Ziarul se distribuie in cele cinci judete ale Olteniei: Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti si Vilcea. Conform cifrelor BRAT si SNA, Gazeta de Sud este cumparata zilnic de peste 30.000 de olteni si are mai mult de 120.000 de cititori pe aparitie. De asemenea, Gazeta de Sud este mediul preferat de clientii de mica publicitate din Oltenia, cu peste 50.000 de anunturi publicate lunar in ziar. Comentatori ca Adrian Cioroianu, Ion Cristoiu, Octavian Paler, Stelian Tanase, Robert Turcescu si Alin Teodorescu scriu saptaminal in Gazeta de Sud.
Gazeta de Sud face parte din trustul de presa Media Sud, care include Radio Sud, Gazeta de Olt, Gazeta de Vilcea, Agentia de presa Click News si Tipografia de Sud.
victor.jalba@polirom.ro
supliment@polirom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/polirom/suplimentul-de-cultura-se-distribuie-din-6-mai-impreuna-cu-gazeta-de-sud