Un an cu primul magazin cultural din Romania

Iasi - 18 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

• "Suplimentul de cultura", saptaminal editat de Editura Polirom si "Ziarul de Iasi", implineste un an de la aparitie
• "Suplimentul de cultura" va fi prezent la Tirgul de Carte Guadeamus, intre 23 si 27 noiembrie, cu o editie aniversara, de 16 pagini color, distribuita gratuit

Primul magazin cultural din Romania implineste un an de la aparitie. Editat de prestigoasa Editura Polirom si cotidianul "Ziarul de Iasi", "Suplimentul de cultura" este un saptaminal cu distributie nationala. Proiectul editorial isi propune, de mai bine de un an de zile, sa "dezmorteasca dezbaterea de pe piata culturala", exploatind, pe linga temele consacrate de presa culturala de la noi, si zone "marginale" precum arta contemporana, pop-cultura sau teatrul experimental. De asemenea, publicatia acorda un spatiu important subiectelor de actualitate culturala.

Printre semnatarii rubricilor permanente din "Suplimentul de cultura" se numara nume consacrate cum ar fi Emil Brumaru si Adriana Babeti sau scriitori din generatia tinara precum Lucian Dan Teodorovici, Radu Pavel Gheo, Sorin Stoica, Ionut Chiva, Razvan Tupa sau Florin Lazarescu. In "Suplimentul de cultura" semneaza cronici de carte Luminita Marcu, Costi Rogozanu si Doris Mironescu.

"Pe linga carti si informatii cotidiene, saptaminal, Editura Polirom si «Ziarul de Iasi» doresc sa va ofere ceva in plus, un supliment. Un «ceva» pe care noi l-am numit simplu chiar asa: «Suplimentul de cultura»", scria Silviu Lupescu, directorul Editurii Polirom, in argumentul publicat in primul numar al revistei.

Pentru editia de anul acesta a Tirgului de Carte Gaudeamus, "Suplimentul de cultura" a pregatit un numar special, in 16 pagini color, ce va fi distribuit gratuit pe toata perioada evenimentului. Veti putea citit marturisirile echipei redactionale si ale colaboratorilor despre munca la "Supliment", dar si citeva pagini dedicate manifestarilor din cadrul tirgului de carte.

Despre Polirom

"In luna februarie a anului viitor, «Suplimentul de cultura» va trece printr-o schimbare de look si de continut. Vom continua sa acordam spatii largi actualitatii culturale si sa propunem teme de dezbatere, incercind totodata sa tinem seama de toate criticile «de buna credinta»primite timp de 52 de editii, dar si de faptul ca piata revistelor de cultura e in mod clar mult mai animata acum fata de momentul aparitiei noastre, cind moda era ca revistele sa dispara una cite una", precizeaza redactorul-sef al publicatiei, George Onofrei.
Suplimentul de cultura” este saptaminal de opinii si informatii privind fenomenul cultural, realizat de Editura Polirom in colaborare cu Ziarul de Iasi.

http://www.polirom.ro/supliment.html
supliment@polirom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/polirom/un-an-cu-primul-magazin-cultural-din-romania