Display-ul, cea mai dificila alegere pentru cei fara experienta in IT

BUCURESTI - 19 august 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Fara doar si poate, alegerea laptopului nu mai este de mult timp o chestiune de design. Factorii pe care trebuie sa ii ia in considerare o persoana in momentul unei astfel de achizitii sunt numerosi, mai ales daca vorbim despre un om care nu poseda experienta in IT si, in concluzie, nu este familiarizat cu termenii regasiti in lista de specificatii a fiecarui laptop in parte.

display laptop

Spre deosebire de alte domenii, cu cat procesul de informare este unul mai indelungat, cu atat creste si nehotararea celui care se afla in fata vitrinelor sau a site-urilor electronice. Daca luam in calcul si faptul ca laptopul nu poate fi la fel de usor upgradat, lucru care se poate intampla in cazul unui computer, atunci totul devine mult mai dificil. In primuul rand, trebuie sa va canalizati toata atentia pe display-ul laptopului. El nu trebuie ales doar dupa perceptia voastra asupra dimensiunii potrivite, ci trebuie sa fie in concordanta cu aplicatiile pe care doriti sa le rulati pe laptop.

In principiu, exista trei mari caracteristici pe care trebuie sa le avem in vedere, respectiv diagonala si rezolutia display-ului, in ultimul timp cele Full sau Ultra HD avand de castigat in fata celor HD. Discutand despre dimensiune, nu exista o regula standard care se aplica in cazul acestui aspect. Desi nu exista un display laptop prea mare, fiecare persoana trebuie sa isi dea seama, in mod intuitiv, cam care ar fi dimensiunea optima pe care o suporta ochii sai.

Nu este vorba despre faptul ca o diagonala prea mare ar putea afecta intr-o oarecare masura sanatatea ochilor, ci problema apare in momentul in care device-ul este folosit mult prea des in decursul unei zile.

Ajungand la cel de-al doilea punct al discutiei, devine esential sa clarificam problema rezolutiilor. Un display laptop cu rezolutia 1080 de pixeli este recomandat persoanelor care sunt pasionate de gaming, in timp ce oamenii de business se pot multumi si cu o rezolutie de 1280 x 800, mai ales ca din aceasta categorie fac parte echipamentele de mici dimensiuni. Pe de alta parte, conform studiilor efectuate in domeniu, cele mai apreciate laptopuri au rezolutia de 1366 x 768, ea fiind suficienta pentru o persoana care nu petrece prea mult timp in compania acestui device electronic.

In ultima perioada, o amploare tot mai mare a fost inregistrata in dreptul laptopurilor care poseda o rezolutie de 2880 x 1800, multe persoane pasionate sau care lucreaza de multi ani in domeniu IT-ului, al design-ului web sau tehnic devenind clienti de top ai brandurilor care propun astfel de echipamente.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/power-laptop/display-ul-cea-mai-dificila-alegere-pentru-cei-fara-experienta-in-it