Ilie Potecaru cere candidatilor la parlamentare sa sustina legea ce stopeaza traseismul politic

BUCURESTI - 3 decembrie 2012

Comunicat tip General in Politic

Ilie Potecaru, candidatul PP-DD, în Colegiul 21 din București, pentru un mandat de deputat, a trimis tuturor candidaților la parlamentare, o scrisoare deschisă prin care le solicită să susțină adoptarea legii prin care se oprește traseismul politic.

Legea Potecaru

Legea Potecaru

Toți candidații la actualele alegeri parlamentare au primit din partea lui Ilie Potecaru o scrisoare deschisă prin care sunt îndemnați să susțină ”Legea Potecaru”, care are drept scop, stoparea traseismului politic din România.

Principiul legii este simplu: parlamentarii care vor un nou mandat de deputat sau senator să fie obligați să candideze în același colegiul în care l-au obținut și pe primul. În cazul în care nu s-au ținut de cuvânt, alegătorii să îl poată sancționa prin vot.

Legea Potecaru face parte din programul de campanie al candidatului PP-DD, alături de alte măsuri și proiecte de legi în domeniul social și al siguranței publice.

Iată conținutul scrisorii deschise trimisă candidaților la alegerile parlamentare, de către Ilie Potecaru:

Scrisoare deschisă adresată tuturor candidaților din alegerile parlamentare 2012

 Domnule candidat,

Subsemnatul, Ilie Potecaru, candidat pentru Camera Deputaților din partea PP-DD în Colegiul 21, București, fac apel, prin prezenta scrisoare deschisă, la cinstea, onoarea și corectitudinea dumneavoastră.

Doresc să vă aduc la cunoștință proiectul meu, prin care vom putea pune capăt traseismului politic. În prezent, nimeni și nimic nu-i poate opri pe politicieni să mintă, să promită și să nu își respecte promisiunile. Orice campanie electorală, de la Revoluție până astăzi, a fost și este un prilej de minciună organizată. Acest lucru este posibil pentru că nu există niciun mecanism prin care politicienii să poată fi trași la răspundere pentru promisiunile neonorate.

Soluția pe care am studiat-o împreună cu echipa mea și pe care astăzi o supun atenției dumneavoastră este menită să responsabilizeze clasa politică. Astfel,

Niciun parlamentar care a reprezentat în parlament un colegiu, nu va putea candida la viitoarele alegeri în alt colegiu.

Prin acest demers moral, parlamentarii vor putea fi judecați de propriul electorat și nu vor mai putea fugi de răspundere.

În acest sens, în spiritul art. 74 din Constituția României și cu respectarea Legii nr.189/1999, a fost demarată procedura legală privind exercitarea inițiativei legislative de câtre cetățeni, prin strângerea de semnaturi ale susținatorilor.

În speranța că și dumneavoastră doriți epurarea clasei politice susțineți inițiativa noastră legislativă, vă rog să precizați în mod public care este poziția dumneavoastră oficială în această privință prin răspunsul la prezenta scrisoare, pe care ni-l puteți returna la adresa de email semnaturi@legeapotecaru.ro sau prin poștă la sediul nostru din strada Zamfir Olaru nr.2, bl 81C, Sector 5, București.

Cu respect, Ilie Potecaru