2% dintre români au renunţat la consumul de carne

BUCURESTI - 14 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Potrivit datelor europene, România este pe ultimele locuri când vine vorba de îmbrăţişarea unui astfel de regim alimentar. În topul ţărilor cu cel mai mare procent de oameni care au renunţat la consumul de carne se află Elveţia, unde 13% dintre persoane au ales acest regim. Unul din zece germani, italieni, belgieni şi suedezi este vegetarian sau vegan.

De la carnivor la vegan

O economie de 40% din bugetul lunar alocat alimentelor şi un stil de viaţă complet schimbat într-un an şi jumătate. Este povestea Cristinei Corpaci (jurnalist) care, fără să aibă o problemă medicală, a decis să renunţe la consumul de carne şi de produse de origine animală.

“Mâncam de mai multe ori şi nu în cursul zilei, ci seara. Ajunsesem să iau cina chiar şi de trei ori pe zi, dacă nu adormeam înainte de miezul nopţii. Într-o astfel de seară am decis că este cazul să fac o schimbare. Nu mi-am propus să fiu vegană. Pas cu pas, am simţit că aceasta este calea pe care trebuie să o urmez”, susţine Cristina Corpaci.

Menținerea sănătății organismului uman presupune satisfacerea necesităților energetice, în macronutrienţi (proteine, lipide, glucide), şi de hidratare. Este opinia dr. Marian Goronescu, medic de familie. Doctorul Marian Goronescu a supravegheat dieta Cristinei. “Adoptarea unui anume regim alimentar reprezintă o opţiune individuală. Indiferent de regimul alimentar pe care îl adoptăm, acesta trebuie să asigure cantitatea si proporția fiziologică de macronutrienţi, vitamine, minerale şi lichide. Evaluarea stării de sănătate prin controale medicale periodice are ca scop sesizarea dezechilibrelor care pot surveni  în regimurile alimentare restrictive şi corectarea lor”, consideră dr. Marian Goronescu.

“Trebuie să ajungi să conștientizezi că tu nu ești cobaiul nimănui, iar corpul tău este sănătos dacă îl alimentezi cu hrană de calitate. Nu este scump să cumperi o nucă de cocos și să obții aproape un litru de lapte cu care să te hrănești”, spune Cristina. În tot acest timp, Cristina susţine că a simţit lipsa unui ghid culinar care să o ajute să facă alegeri şi să îşi prepare hrana cu bani puţini. Aşa a decis că vrea să îşi spună povestea într-o carte. “Când te cunoști prea bine, îți dai seama că nu o farfurie de mâncare îți va rezolva o stare de supărare sau de furie. Mâncarea îți oferă energie, vitamine, minerale, dar nu companie. Decizia de a scrie De la carnivor la vegan. Rețete ușor de preparat am luat-o după rezultatele spectaculoase ale noului stil de viaţă. Nu mă refer aici doar la kilograme. Mă simt mai tânără, tenul arată mai bine şi dorm mai bine. Asta este esenţial şi aveam mare nevoie. Există şi limite şi fără o documentare serioasă, din surse de încredere, există riscul să îţi faci mai mult rău", completează Cristina.

Lansarea oficială a cărţii “De la carnivor la vegan. Reţete uşor de preparat” are loc în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, duminică, 18 noiembrie, de la ora 13.00.

Despre PR RED SPOT SRL

PR Red Spot este o agentie dedicata proiectelor medicale cum ar fi clinici, centre medicale, cabinetele medicale individuale, federatii si organizatii sindicale, ONG-uri si asociatii de pacienti.
Proiectele noastre acopera strategia de comunicare si de promovare a serviciilor oferite de tine si un branding personal eficient, bazat pe incredere si pe stabilirea unei relatii pe termen lung cu pacientii si potentialii tai clienti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pr-red-spot-srl/2-dintre-romani-au-renuntat-la-consumul-de-carne