Quadrant Amroq Beverages din România – cel mai bun îmbuteliator din lume în 2006 din sistemul PepsiCo International

BUCURESTI - 24 aprilie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Bucureşti, 24 aprilie 2007 – Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), membră a PepsiAmericas, a fost desemnată şi în 2006, pentru a treia oară consecutiv, „Îmbuteliatorul Anului” în Europa din sistemul PepsiCo International şi a primit pentru prima dată, în acest an, cea mai înaltă distincţie din sistemul PepsiCo International, Premiul „Îmbuteliatorul Anului” în lume în cadrul galei Donald M. Kendall Awards din Dubai.

La evenimentul din acest an au participat preşedintele PepsiCo International, Steve Reinemund şi
co-fondatorul companiei, fostul preşedinte şi CEO, Donald M. Kendall.

Premiul „Îmbuteliatorul Anului” desemnează „pe cei mai buni dintre cei mai buni” în sistemul PepsiCo International. Procesul de evaluare începe cu selecţia regională pentru a alege cel mai bun îmbuteliator la nivelul fiecăreia din cele patru regiuni PepsiCo International: Europa, Asia, America de Sud şi Africa. Apoi, cei mai buni îmbuteliatori regionali sunt evaluaţi pe baza a 10 criterii de performanţă, grupate pe 3 categorii: dezvoltarea afacerii, dezvoltarea relaţiei cu clienţii şi dezvoltarea angajaţilor.

“Premiul „Îmbuteliatorul Anului” reprezintă recunoaşterea la nivel mondial a performanţelor îmbuteliatorului autorizat al PepsiCo International România, Quadrant Amroq Beverages. Pentru noi, reprezentanţii PepsiCo în România, acest trofeu demonstrează că împreună formăm cea mai bună echipă din întreaga lume”, a declarat Călin Clej, Marketing Manager CSD PepsiCo International România.

QAB s-a remarcat printr-o importantă creştere în volum, în special pentru Pepsi şi 7UP, realizând creşteri semnificative şi pe segmentele cola, cola fără zahăr şi lemon lime. De asemenea, România
a fost, în 2006, „Ţara Lipton” în Europa în cadrul Pepsi-Lipton International. La acestea se adaugă şi faptul că Prigat este cel mai premiat brand din România. Toate aceste rezultate deosebite s-au datorat, pe de o parte, investiţiilor de piaţă, dezvoltării sistemului de distribuţie, a flotei de maşini şi
a logisticii, iar pe de altă parte talentului, angajamentului şi spiritului competitiv nelimitat al angajaţilor săi.

Inovaţia continuă să rămână o parte importantă a formulei de succes a companiei QAB care şi-a completat portofoliul în 2006 cu mărcile Pepsi Gold, Lipton Green şi Gatorade, precum şi cu un număr de ambalaje noi.

„Distincţia primită de către Quadrant Amroq Beverages în cadrul galei Donald M. Kendall Awards, „Îmbuteliatorul Anului” pentru anul 2006, este rezultatul unei activităţi constante şi susţinute depusă de către întreaga echipă de-a lungul ultimilor ani. După ce, în ultimii trei ani, QAB a fost câştigătoarea premiului „Îmbuteliatorul Anului” în Europa, acum România a obţinut cea mai înaltă distincţie acordată îmbuteliatorilor la nivel mondial”, a declarat Mike Holmes, Preşedinte QAB.

Despre Prais Corporate Communications

QAB – o companie premiată constant la nivel internaţional:
- Cea mai bună companie de îmbuteliere Pepsi din Europa în ultimii trei ani consecutiv;
- Cea mai inovativă companie de îmbuteliere Pepsi din Europa în 2002;
- Premiile Cola Champion şi Flavors Champion în 2003 şi 2004 în Europa;
- Cele mai bune performanţe pe indicatori cheie de marcă pentru marca Pepsi în Europa;
- 3 prezenţe (în 2004, 2005 şi 2006) la gala finală a premiilor globale Donald M. Kendall.
PRAIS Corporate Communications
Telefon: 021-317.53.39, 021-317.53.40, 021-316.82.04
Fax: 021-316.81.90
prais@prais.ro