COLŢUL VORBITORULUI, SCHIMBĂ O CARTE ŞI SCRIERE CREATIVĂ - CONCEPTE NOI LA SALONUL CĂRȚII LIVRESQUE

BUCURESTI - 11 aprilie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

COLŢUL VORBITORULUI, SCHIMBĂ O CARTE ŞI SCRIERE CREATIVĂ- TREI NOI CONCEPTE CULTURALE ÎN CADRUL CELEI DE-A DOUA EDIŢII A SALONULUI CĂRŢII LIVRESQUE, ÎNTRE 19-22 APRILIE, LA SALA PALATULUI DIN BUCUREŞTI

COLŢUL VORBITORULUI, SCHIMBĂ O CARTE ŞI SCRIERE CREATIVĂ - CONCEPTE NOI LA SALONUL CĂRȚII LIVRESQUE
 Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba. 

William Shakespeare

Ediţia a doua a Salonului Cărţii Livresque se va desfăşura în perioada 19-22 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti. În cadrul salonului, se vor desfăşura două importante campanii de încurajare a lecturii şi promovare a culturii scrise, realizate în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO şi British Council.

În ediţia din acest an, organizatorii au pregătit o mulţime de surprize, îmbunătăţind conceptul târgului de carte clasic printr-o gamă variată de evenimente conexe, interactive, capabile să înlăture monotonia publicului vizitator.

Colţul Vorbitorului este unul dintre elementele de noutate pregătite pentru vizitatorii talentaţi, care caută de mult timp şansa de a-şi face cunoscut talentul de a scrie sau de a vorbi.  

Gândit ca un spaţiu al dezbaterilor si discuţiilor culturale, acest spaţiu, special amenajat, le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi exprima părerile şi a-şi promova talentul în faţa publicului prezent la eveniment. În Colţul Vorbitorului, oricine poate fi orator pentru 30 de minute! Înscrierile şi programările se fac direct la echipa de organizare care va şi valida participarea fiecărui participant dornic de a fi vedetă culturală la un eveniment de proporţii.

„Schimbă o carte la Livresque” reprezintă un concept nou, iniţiat de organizatorii Salonului Cărţii „Livresque” , care urmăreşte să extindă accesul la cultură şi care li se adresează tuturor celor interesaţi de lectură şi cunoaştere.

 

Modalitatea de punere în practică este simplă şi echitabilă pentru toţi cititorii. Doritorii vor veni cu un număr de cărţi, în stare bună, pe care le vor lăsa la schimb, într-un spaţiu special amenajat în acest scop. Organizatorii le vor înmâna câte un voucher, în baza căruia vor putea să ia un număr egal de cărţi din biblioteca de schimb.  Pe voucher va fi trecut numărul de cărţi de care poate beneficia cititorul dornic de schimb, precum şi alte detalii, prezentate explicit pe site-ul expoziţiei.

„Scriere creativă la Livresque”, un concept 100% cultural şi foarte distractiv, iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei, care promovează scrisul ca metodă de relaxare pentru tinerii inteligenţi şi plini de  talent. Proiectul vizează un grup de tineri, reuniţi în jurul unui mentor, care propune o temă ce poate fi dezvoltată în scris. Iniţial se scrie începutul unei poveşti. Tinerii implicaţi în joc vor continua povestea rând pe rând, preluând ce a scris cel de dinainte şi continuând cu o variantă proprie, până la ultimul, care va da şi finalul poveştii. Această acţiune nu presupune scrirea de opere literare sau validarea de talente scriitoriceşti, ci urmăreşte să amuze participanţii şi să sublinieze posibilităţile de distracţie pe care le oferă cultura, creativitatea şi imaginaţia.

Într-o societate de consum în care divertismentul ieftin şi promovarea intensă a subculturii distrug vizibil valorile tradiţionale şi culturale de nivel înalt, Salonul Cărţii Livresque ia atitudine, încercând să demonstreze că lectura este încă o plăcere accesibilă şi, totodată utilă, iar cultura de calitate rezistă dincolo de orice alte influenţe. Are doar nevoie de puţină susţinere şi înnoire.

Partenerii Salonului Cărţii „Livresque” sunt CNR – UNESCO, British Council, Exotique, Cumpana, Radio România Cultural, Radio Gold FM, Adevărul, Adevărul Shop, Jurnalul Naţional, Şapte Seri, Metropotam.ro, 121.ro, Revista22.ro, Agentiadecarte.ro, Accentcultural.blogspot.com, Webcultura.ro, Urban.ro, Evenimente-bucuresti.ro, intraliber.ro, 2luxury2.ro, Hyperliteratura.ro, Hotcity.ro, REX- Romanian Events and Exhibition Industry. 

Despre Precise Marketing

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesaţi www.livresque.precisemarketing.eu, pagina de Facebook Livresque Salonul Cărţii sau să ne scrieţi pe adresa de e-mail: mirela.cara@precisemarketigng.eu.