In judetul Hunedoara, pagubele produse de ploile abundente evaluate la aproape 40 mld lei

Deva - 17 iunie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Comisia judeţeană de apărare împotriva dezastrelor, condusă de prefectul judeţului Hunedoara, dl. Aurelian Serafinceanu a centralizat evaluarea pagubelor produse de precipitaţiile abundente căzute în perioada 8-14 iunie 2004.

În judeţul Hunedoara, au fost afectate de inundaţii un număr de 16 unităţi administrativ teritoriale, valoarea estimativă a pagubelor ridicându-se, în total, la cca. 39,2 miliarde lei. Au fost afectate un număr de 479 gospodării ale populaţiei şi 3.540 ha de terenuri agricole, la care se adaugă pagubele produse la infrastructura localităţilor (drumuri comunale, străzi, poduri, podeţe, rigole) precum şi la un obiectiv economic din municipiul Orăştie.
Prefectul judeţului Hunedoara, dl. Aurelian Serafinceanu s-a deplasat personal în localităţile afectate unde a stabilit împreună cu primarii şi reprezentanţii serviciilor publice deconcentrate măsurile urgente necesare în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale. Astfel, la solicitarea primarilor, Inspectoratul judeţean de Protecţie Civilă a distribuit apă potabilă în localităţile Mărtineşti, Nădăştia de Jos şi Nădăştia de Sus. Grupul judeţean de pompieri „Iancu de Hunedoara” a acţionat pentru scoaterea apei din 83 de beciuri, 93 fântâni din localităţile Mărtineşti, Nădăştia de Jos, Nădăştia de Sus, Geoagiu, Jeledinţi, Pricaz, Spini, Peştişu Mic, Hunedoara, Peştişu Mare, Călanu Mic, orăştioara de Jos şi Bârsău. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a recoltat probe de apă din fântânile din localităţile afectate şi a distribuit substanţe dezinfectante. Totodată, au fost demarate acţiuni de dezinfecţie cu Antisept la fântânile care au fost asanate în localităţile Mărtineşti şi Jeledinţi, iar medicilor de familie din localităţile Geoagiu, Mărtineşti, Turdaş şi Pricaz le-a fost distribuit dezinfectant Antisept în vederea dezinfecţiei după scoaterea apelor din fântâni.
„Natura ne-a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu ne putem împotrivi furiei ei. Suntem alături de familiile care au suferit pierderi materiale în urma precipitaţiilor căzute şi pentru a veni în sprijinul acestora chiar am înaintat Guvernului o solicitare în vederea acordării de materiale de construcţii necesare refacerii gospodăriilor afectate. Deşi se prefigurează o vară ploioasă nu putem decât să sperăm că judeţul Hunedoara nu se va confrunta cu probleme prea mari în acest sens. Doresc însă să îi asigur pe toţi locuitorii judeţului că atât Comisia judeţeană cât şi comisiile locale de apărare împotriva dezastrelor vor intervini operativ pentru a preveni, atât cât este posibil, producerea unor evenimente nefericite”, a afirmat prefectul judeţului Hunedoara, dl. Aurelian Serafinceanu.

Purtător de cuvânt,
Adina Popa

Despre Prefectura Hunedoara

administratie locala