Pregătiri pentru ediţia 2004 a Festivalului folclorului codrenesc de la Oţeloaia

Satu Mare - 28 iulie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Fisiere atasate:

1383-oteloaia.jpg

În data de 28 iulie, prefectul judeţului Satu Mare, domnul Valer Marian, şi vicepreşedintele Consiliului judeţean, Gheorghe Ciocan, s-au deplasat la locul unde se va organiza ediţia 2004 a tradiţionalului Festival al dansului şi portului popular codrenesc de la Oţeloaia, pentru a dezbate împreună cu primarul comunei Homoroade, Valer Pintea, şi directorii instituţiilor implicate în organizarea şi buna desfăşurare a manifestării.

În data de 28 iulie, prefectul judeţului Satu Mare, domnul Valer Marian, şi vicepreşedintele Consiliului judeţean, Gheorghe Ciocan, s-au deplasat la locul unde se va organiza ediţia 2004 a tradiţionalului Festival al dansului şi portului popular codrenesc de la Oţeloaia, pentru a dezbate împreună cu primarul comunei Homoroade, Valer Pintea, şi directorii instituţiilor implicate în organizarea şi buna desfăşurare a manifestării toate problemele care au mai rămas nesoluţionate astfel încât această sărbătoare a locuitorilor din zona Codru să fie un succes, la fel ca şi ediţiile precedente. Pentru a putea asigura participarea tuturor formaţiilor artistice de renume din judeţ, în acest an festivalul de Oţeloaia va avea loc în data de 29 august, începând cu orele 11.
Primarul Valer Pintea a solicitat domnului prefect să analizeze posibilitatea trecerii la Consiliul local Homoroade a terenului pe care se află barajul de acumulare, administrat de sucursala Satu Mare a Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, precum şi cel din jurul barajului, solicitare motivată de faptul că astfel s-ar putea asigura condiţii pentru creşterea gradului de atractivitate a zonei, destul de sărace, prin dezvoltarea turismului, mai ales în sezonul cald, cînd perimetrul barajului este invadat de cetăţenii dornici să petreacă sfârşitul de săptămână într-un cadru natural deosebit de generos. Primarul comunei a mai solicitat reprezentanţilor administraţiei judeţene să-i ofere un sprijin în demersurile sale pentru asigurarea de toalete ecologice în ziua festivalului precum şi refacerea porţiunilor distruse a drumului de acces spre locul unde vor avea loc manifestările. Conducerea primăriei a ţinut să transmită un mesaj agenţilor economici interesaţi să desfăşoare activităţi comerciale în ziua festivalului să se adreseze din timp cu solicitări la primărie, pentru a nu fi puşi în faţa faptului că nu vor mai primi autorizaţii pentru amplasarea de tonete sau chioşcuri.

Despre PREFECTURA JUDEŢULUI SATU MARE

Directorul Direcţiei pentru Cultură şi Culte Satu Mare, Gheorghe Pop, l-a informat pe domnul prefect în legătură cu formaţiile artistice ce vor evolua în acest an pe scena festivalului de la Oţeloaia. Pe lângă interpreţii şi formaţiile artistice din zona Codrului şi zona Oaşului, la festival au fost invitate formaţii din judeţele Bihor, Cluj, Maramureş şi Sălaj, iar ca urmare a protocolului semnat recent cu judeţul Szabolcs- Szatmar- Bereg din Ungaria, pe scenă va fi prezentă şi o formaţie artistică din ţara vecină.

Sorin Martin-Vereş,
purtător de cuvânt
prfsm@cjsm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prefectura-judetului-satu-mare/pregatiri-pentru-editia-2004-a-festivalului-folclorului-codrenesc-de-la-oteloaia