A aparut noul numar al Saptamanalului Prezent!

BUCURESTI - 29 iunie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Cele mai importante titluri ale acestui numar

Vanatorii de averi domnesti

“Prezent” va propune doua istorii spectaculoase, care arata ce traiectorie ciudata au avut mostenirile a doua mari familii boieresti, care au dat domnitori in tarile romane: Sutu si Movila.

Actualitate

POLITIC
Ticu Dumitrescu: Lideri de opinie, in vizorul CNSAS
Desi functioneaza de ani buni, se poate spune ca CNSAS a intrat cu adevarat in paine abia acum. Pe de-o parte, de curand au fost predate Colegiului in jur de doua milioane de dosare, pe de alta parte, cercetatorii CNSAS vor reanaliza si cazurile in care s-a dat deja verdict, dar asupra carora exista in continuare suspiciuni si noi dovezi.

DOSAR
Phil Bloom a spalat un milion de dolari in Romania
Dosarul afacerii Bloom-filiera romana este un exemplu clar de cum nu se face treaba in Parchetul General. Desi a trecut aproape jumatate de an de cand saptamanalul “Prezent” semnala, in premiera, inceperea urmaririi penale, la Bucuresti, Parchetul Inaltei Curti, nu s-a miscat mai deloc spre finalizarea anchetei.

ANALIZA
“Uite plafonul, nu e plafonul” se mute la medici
De ani buni, farmacistii trebuie sa faca fata bolnavilor furiosi atunci cand termina banii alocati compensarii pilulelor. Ministerul Sanatatii incearca acum sa transfere plafoanele de la spiter la medical de familie.

ACTUALITATE
Bin Laden-ul de pe Bega
Serviciul Roman de Informatii a dat inca o livitura de zile mari. Si nu oricum, ci prin prinderea in flagrant a unui “terorist roman autentic”. Nascut, crescut si instruit ideologic pe meleagurile noastre.

EXTERNE
Inca o sansa pentru Revolutia Portocalie
Iulia Timosenko revine in forta pe prima scena a politicii ucrainiene, dupa ce anul trecut era eliminata din functia de prim-ministru de catre presedintele Iuscenko. Parteneri in revolutia portocale care a invins PSD-ul ucrainean, cei doi au ajuns la doar cateva luni dupa victorie la dusmanie totala.

Rusia si SUA liciteaza pentru Est
In urma unei decizii de ultim moment, presedintele George Bush a vizitat Budapesta, dupa ce participase la summit-ul UE-SUA de la Viena. Motivul principal al vizitei a fost aniversarea a 50 de ani de la Revolutia Maghiara, inabusita de sovietici cu pretul a mii de morti si a emigrarii ulterioare a unui sfert de milion de maghiari.

EDITORIAL SI OPINII
DAN TURTURICA- Mediocritatea mananca la Golden Blitz
Presedintele Traian Basescu a facut furori saptamana trecuta cand si-a axat discursul tinut in fata parlamentului pe constatarea ca “in puncte-cheie ale vietii economice si sociale, Romania se inscrie intr-o zona a mediocritatii”.
ALINA MUNGIU PIPPIDI- Kosovo, Serbia si noi
LIVIU VOINEA- Urasc sa am dreptate
FLORIN TUDOSE- Permis pentru a ucide
BOGDAN BRATESCU- Felix si fratii sai

Bani si Afaceri

OPINIE
DAN SUCIU- Sfarsitul economisirii
Atunci cand faci economii, timpul conteaza. Castigul se masoara in timp si atunci orice judecata a profitului depinde de termenii limita ai procesului.

IMOBILIARE
Provincia, noua miza a pietei birourilor
Randamentele garantate de cladiri de birouri inca ii mai conving pe marii investitori, dar asta nu va mai dura mult timp, sustin analistii pietei. Acest segment isi traieste la maximum ultimele zile de glorie.

ASIGURARI
Vietile romanilor, asigurate doar in favoarea bancilor
In Romania, 22 de companii de asigurari duc o batalie crancena pentru a lua cat mai mult din felia, si asa subtire, a politei de viata.

ENERGIE
“Baietii destepti” nu cumpara de pe bursa
Romania are o piata a energiei care se apropie de maturitate, cu o bursa nationala de enrgie in care producatorii si furnizorii au invatat jocul cererii si ofertei.

AUTO
BMW M6, cabrioletul cu cel mai bun motor din lume
Dupa lansarea seriei 6, BMW a lansat si ultra-sportivul coupe M6, iar la salonul British Motor Show, care va avea loc la Londra intre 18 si 30 iulie a.c., va fi lansat BMW M6 Cabriolet, propulsat de cel mai bun motor din lume.

Arte si Timp Liber

OPINIE
IONUT CHIVA- Fara glorie, fara ISBN

Nu multi stiu ca in ultimele trei zile de “Bookfest” s-a desfasurat la Carturesti o actiune nu atat concurenta, cat subversiva fata de mainstreamul publicistic romanesc: “Do it yourself”.

EVENIMENT
Depeche Mode, concertul unei generatii
La Bucuresti s-a desfasurat “una din cele mai spectaculoase productii de concert din lume, la ora actuala” dupa cum aprecia Anton Corbijin, celebrul regizor si fotograf, collaborator apropiat al trupei si “creier” al show-ului.

Spectacol corect Gotan Project
Un spectacol in premiera pe piata romaneasca s-a desfasurat saptamana trecuta la Sala Palatului: Gotan Project. Spectacolul a combinat piese bine cunoscute ale Gotan cu secvente de pe noul album.

FOCUS
Legende urbane romanesti
In spatiul anglo-saxon, cel putin, legendele urbane se pot gasi din abundenta. Imaginarul locuitorilor din marile orase le alimenteaza constant si productii gen “Myth Busters”, de pe Discovery, nu fac decat sa devina hituri pentru ca legendele urbane sunt hituri. Impreuna cu Cosmin Manolache, cercetator la Muzeul Taranului Roman, ne-am amintit cateva dintre aceste “povestiri din cripta”.

TENDINTE
Moda, ca manifest social
De curand, in Brazilia, prostitualtele au lansat propria lor colectie de haine. Sustinute de o organizatie non-guvernamentala care lupta pentru statutul lor juridic si le ajuta sa-si gaseasca un alt serviciu in caz ca-si doresc asta, acestea au trecut peste toate tabu-urile si au participat la parada modei.

Despre Prezent

Prezent. Schimba Perspectiva !
Flori Vladutescu
flori.vladutescu@gmg.info.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prezent/a-aparut-noul-numar-al-saptamanalului-prezent13