A aparut noul numar al saptamanalului PREZENT !

BUCURESTI - 13 aprilie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

La doar 10 saptamani de existenta pe piata media, saptamanalul PREZENT lanseaza primul sau supliment dedicat pietei bancare.

Acest prim supliment marcheaza debutul unei abordari strategice de extindere a ariei de interes a saptamanalui catre acele domenii si sectoare de activitate bine definite, de maxima importanta pentru cititorii publicatiei noastre.
Acest prim insert de supliment “made by Greek Media Group” va fi urmat de alte insertii lunare de suplimente dedicate unor anumite teme.
Multumim pe aceasta cale acelor parteneri care ne-au acordat , inca din momentul initierii acestui proiect, incredere si sprijin in realizarea lui.

Mai jos sunt principalele titluri din noul numar al saptamanalului PREZENT :

Dezastrul din padurea Pipera
Padurile din jurul Bucurestiului sint furate sub ochii inspectorilor Romsilva si ai politistilor, cu complicitatea padurarilor. Hotii par sa nu se teama de autoritati, din moment ce reporterii “Prezent” au reusit in mai putin de o jumatate de ora sa negocieze cumpararea a trei carute de lemne ce urmau sa fie taiate din padurea Pipera.

POLITICA
Aderarea la UE blocheaza alegerile anticipate
Alianta D.A. tine deja de trecut, dar guvernul e condamnat sa reziste pana la 1 ianuarie 2007. Aceasta este concluzia la care au ajuns atit liberalii, cit si democratii, cu sapte luni inainte de data probabila a aderarii Romaniei la UE.

Adrian Cioroianu: “Lustratia s-ar putea aplica din 2008”
Aprobata luni de Senat, Legea Lustratiei continua sa faca valuri in politica romaneasca. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, la Strasbourg, ca regreta ca, la Senat, au fost introduse in Legea lustratiei “amendamente cu totul si cu totul excesiv”.

DOSAR
Complicii Camatarilor, ignorati de procurori
Oficialii mentionati in stenogramele audierilor din 2004- politisti si procurori cu nume sonore-nici macar nu au fost chemati la audieri.
Nici un reprezentant la varf din Politie sau Parchet n-a explicat vreodata cum de apar acesti importanti chestori si procurori in stenogramele audierilor.

REPORTAJ
“In fiecare zi moare cite un om al strazii”
Dupa Revolutie, macar in privinta oamenilor strazii, Bucurestiul a intrat in rindurile marilor orase ale lumii. Ultimele statistici arata ca pe strazile Bucurestiului “locuiesc” peste 5000 de persoane.

DE LA EST LA VEST
Romania, codasa Europei de Est la lustratie
Romania este departe de a fi inventat lustratia. Notiunea a capatat o alta semnificatie, nu cu mult diferita de cea originala in statele blocului ex-comunist, eliberate de sub dictatura, care au simtit nevoia sa se curete de influentele vechilor structuri totalitare si sa demonstreze, astfel, optiunea pro-occidentala.

Rudy Giuliani, succesorul lui George W. Bush?
A fost pentru mult timp un personaj rigid, pe alocuri controversat, care s-a remarcat mai mult pe seama scandalurilor din viata privata. Dupa 11 septembrie insa, primarul italian al New York-ului, Rudolph Giuliani, a iesit pentru totdeauna din obscuritate.

EDITORIAL SI OPINII
DAN C. TURTURICA- Vadimul lui Basescu
“Fa, Norica Nicolai!”, a urlat Gigi Becali intr-o emisiune de televiziune, iar furia sa primitivala adresa unei doamne senator mi-a amintit de articolele lui Vadim Tudor din primele numere ale revistei Romania Mare.

ALINA MUNGIU PIPPIDI- Poalele peste cap
Cine rasfoia din intamplare presa romana comparativ cu presa straina din data de 7 aprilie, nu putea decat sa fie convins ca Romania vazuta dinauntru si cea vazuta dinafara nu au nici o legatura.

FLORIN TUDOSE- Avaria de Balcani

LIVIU VOINEA- Ce probleme are Fondul Proprietatea

SORIN CUCERAI- Un lustrabil: Turianu

Afaceri

COMENTARIU

DAN SUCIU- Pretexte fiscale

Intreaga politica fiscala a aliantei se bazeaza pe stralucirea cotei unice. O stralucire pe care unii o vad, altii nu.

IMOBILIARE
214.000 de euro, cea mai ieftina locuinta din cartierul Baneasa
In selecta familie a rezidentilor din noul oras Baneasa, titulatura sub care a fost lansat proiectul ce se intinde pe cele 221 de hectare de teren aflate pe DN1, nu intra decat cei carese pot lauda cu salarii de minimum 4.000 de euro.

ANALIZA
Berarii spera la un profit spumos in 2006
Piata berii din Romania isi va mentine si in acest an ritmul de crestere, chiar daca prognozele majoritatii jucatorilor de pe piata sint partial diferite. Estimarile privind trendul de dezvoltare a pietei se situeaza intre 2% si 7%.

AGRICULTURA
Laptele romanesc, departe de integrare
Pina la sfarsitul lunii iunie un numar de aproape 67 de fabrici de lapte, care nu corespund standardelor UE, isi vor inceta activitatea. Asa-zisele unitati fac parte din “categoria D” si nu vor mai avea voie sa functioneze, regulile de igiena fiind foarte stricte.

COMPANII
Investitiile dau gust privatizarii Salrom
Privatizarea Societatii Nationale a Sarii, Salrom, a devenit o adevarata cutuma a economiei romanesti, ce continua sa se perpetueze in fiecare guvernare. De mai bine de cinci ani, se vorbeste de privatizarea Salrom si nu exista strategie de privatizare care sa nu includa singurul producator de sare din Romania.

Compromis pentru pretul biletelor Tarom
La doua saptamani de la declansarea disputei pe marginea reducerii comisionului acordat de compania Tarom agentiilor de turism pentru vanzarea biletelor de avion, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) lanseaza o invitatie pentru negociere.

BANCI
Dobinzile scad, comisioanele bancare cresc, profitul ramine
La fiecare milion dat credit o banca romaneasca poate cistiga pana la 350.000 lei. “Restul se duce pe costuri cu asigurarea resurselor, costuri tehnice si cele datorate riscului”, a afirmat unul dintre sefii serviciului Credite dintr-o banca comerciala.

BURSA
Bursa, pe loc repaus
Toti indici pietei au scazut saptamina trecuta, o data cu valoarea tranzactiilor. Trendul descendent care se contureaza a facut ca o parte dintre jucatori sa se replieze pe obligatiuni, in asteptarea unor vremuri mai bune la bursa.

AUTO
CX-9, doar pentru uzul americanilor
Nu este departe vremea cand americanii isi vor cumpara autobuze pe post de masina familiei. Mazda ofera un exemplu in acest sens cu noul model CX-9, ce va fi prezentat publicului la salonul auto de la New York, in perioada 14-23 aprilie.

Arte si life-style
OPINIE

IONUT CHIVA- Misoginisme, mici rasisme, mici porcarii
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a fost des invocat in ultimul timp, fie cind Ludovic Orban a jignit fix aiurea trei politiciene, fie in cazul emisiunii “Cronica Circotasilor”, unde se face misto de tigani mai mult pe stereotipii.

FOCUS
Scene gay din Romania
Obligati sa se intalneasca in parcuri sau in toalete publice, homosexualii romani au fost ani de zile privati de intimidate si de un mod de viata decent. In ultimul timp, schimbarea perceptiei majoritare si solidarizarea comunitatii gay au dus la aparitia unui mediu mai protejat, in care homosexualii se pot manifesta fara retineri si temeri: cluburile si barurile.

EVENIMENT
Ioana Nemes expune la New York
Incepand cu 14 aprilie, artistul plastic Ioana Nemes expune la East West Gallery din New York un proiect inceput cu citiva ani in urma.

TEHNOLOGIE
Cenaclurile virtuale domina piata literara
Tinerii scriitori incep sa intoarca spatele cenaclurilor literare live, sustinute de profesori universitari sau critici literari. Ei se intilnesc acum pe net, in cenacluri virtuale informale.

CARTE
Cum stam cu modernitatea
Sint destul de putine carti care reusesc sa vorbeasca articulate si dintr-o perspective mai cuprinzatoare despre Romania recenta. Mai multe sunt volumele care esueaza fie in literatura academica gen conspect scolar, fie in moralism vag, fie in retorica jurnalistica plictisitoare.

MODA
Un “concept store” util si citeva show-uri de moda inutile
A inceput sezonul de moda si la Bucuresti. Prezentari de moda mai mult sau mai putin reusite, in locatii mai mult sau mai putin dubioase, inaugurari de magazine, petreceri dedicate victimelor modei, colectii vizionate pentru a treia oara in avanpremiera, texte de moda gratuite sau infantile, schimbari de stil ametitoare… si toate acestea in decurs de doar trei saptamini.

TIMP LIBER
Un week-end in Varsovia
Cind ajungi in Varsovia, celebrul orgoliu al polonezilor se refugiaza, de obicei, in trecut. “Trebuie sa vedeti orasul vechi” este unul dintre primele lucruri pe care il auziti in capitala Poloniei.

TENDINTE
Graffiti digital
Zilnic intr-un oras apar si dispar bannere, billboard-uri, reclame luminoase, care-l transforma intr-un urias spot publicitar. Pe alta parte, street art vorbeste despre un alt mod de raportare la spatiul public. Artistii si inginerii incearca sa propuna o varianta alternativa pentru spray si marker si, totodata, sa redefineasca limbajul graffiti-ului.

Despre Prezent

Prezent. Schimba Perspectiva !
tel. (021) 2323120
Strada Barajul Arges Nr. 6

albert.craiciu@gmg.info.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prezent/a-aparut-noul-numar-al-saptamanalului-prezent2