PD moare, dar nu se preda. Adio, dar raman cu tine!

BUCURESTI - 15 mai 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Pe fundalul unei campanii electorale de-a dreptul lesinate, in ciuda televiziunilor si a ziarelor care se straduiesc, fiecare dupa cum il taie capul pe ”oligarhul” care le da banii!, sa mobilizeze masele de admiratori ai lui Basescu si sa-i ridiculizeze pe adversarii sai, cei 322 de „suspendaci”, romanul incepe sa-si puna tot mai acut intrebarea: cu ce anume ne alegem noi, oamenii obisnuiti, de pe urma acestui referendum, exceptie facand durerile de cap si o tot mai accentuata senzatie de greata?

PD moare, dar nu se preda. Adio, dar raman cu tine!

PD moare, dar nu se preda
Adio, dar raman cu tine!

Pe fundalul unei campanii electorale de-a dreptul lesinate, in ciuda televiziunilor si a ziarelor care se straduiesc, fiecare dupa cum il taie capul pe ”oligarhul” care le da banii!, sa mobilizeze masele de admiratori ai lui Basescu si sa-i ridiculizeze pe adversarii sai, cei 322 de „suspendaci”, romanul incepe sa-si puna tot mai acut intrebarea: cu ce anume ne alegem noi, oamenii obisnuiti, de pe urma acestui referendum, exceptie facand durerile de cap si o tot mai accentuata senzatie de greata?
Este foarte posibil ca de pe urma acestui exercitiu de democratie, necesar si firesc, la urma-urmei, care ne trebuia pentru a vedea care este cu adevarat starea acestei natiuni, sa ne alegem doar cu haos institutional, cu un proces accelerat de destructurare a partidelor politice care au sustinut suspendarea lui Traian Basescu, cu un nou partid, format dupa fuziunea PLD cu PD, si cu accentuarea discursului anti-sistem al sefului statului, care va vrea sa arate ca el este adevaratul STAPAN al Romaniei. (C. Gheorghe)


Interviu cu ES Xu Jian, ambasadorul Republicii Populare a Chinei la Bucuresti
Investitorii chinezi construiesc la Deva cea mai mare fabrica de biciclete din Europa

China este una dintre economiile mondiale cu cea mai accelerata dezvoltare in ultimii ani. Expansiunea investitiilor chineze isi face simtita prezenta pe tot mai multe piete, printre care se numara si tara noastra. Prelucrarea lemnului, a tutunului, industria usoara, infrastructura din transporturi sunt doar cateva dintre domeniile unde investitorii chinezi si-au facut simtita prezenta mai semnificativ la noi in tara. Pentru a afla mai multe informatii despre investitiile viitoare de anvergura pe care China le planuieste in Romania, Excelenta Sa Xu Jian, ambasadorul Republicii Populare a Chinei la Bucuresti, a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu.

De cand sunteti in Romania?
Ca ambasador sunt doar de trei ani si cinci luni in Romania, dar am stat 20 de ani in tara dumneavoastra. Am facut Facultatea de limba si literatura romana in tara dumneavoastra. Pentru prima oara am sosit in Romania in 1973, dupa ce am terminat facultatea, am ramas la ambasada si deja sunt la cel de-al patrulea mandat ca diplomat. Cred ca sunt singurul diplomat strain din Romania care are o asemenea vechime. (R. Voiculescu)


Pana la startul bolizilor,
Videanu si Vanghelie se controleaza in «Formule»

Multi bucuresteni vor sa-si vada orasul inclus intr-un circuit automobilistic de o asemenea anvergura. Insa ceea ce trebuia sa fie un spectacol de bolizi Formula 3 s-a transformat intr-o ocazie de a da inca o data cu „ratul“ prin spatiile verzi, si asa reduse, si de a da negru peste verde, caci brigadierul e chior, nu vede. Astfel, cu o organizare in fuga taurului, nici primarul general si nici cel de sector nu au putut gasi explicatii decat in lipsurile legii. Si cum politicianul dambovitean care se respecta transforma orice eveniment intr-un balci, nici acum nu a fost o exceptie. Intre timp, caravana trece, iar in urma raman betoanele si zgura.
Pregatirile pentru cursa de Formula 3, care va avea loc in acest weekend, au inceput teoretic in luna noiembrie a anului trecut, cand s-a facut o demonstratie, pentru care unele dintre pregatirile din aceste zile au fost facute si atunci. Doar ca nimeni nu se astepta la atatea modificari si devieri ale traficului. (D. Mihnea)

CERF 2007
„Telefonistii“ migreaza catre multimedia

Cea mai importanta intalnire a firmelor IT&C a avut loc la editia anuala CERF, ocazie numai buna pentru companiile straine pentru a-si etala ultimele descoperiri, dar si pentru cele romanesti de a dovedi pietei ca merita sa ramana pe prima scena. Unul dintre sectoarele cele mai importante, piata telefoniei, are inca parte de cea mai mare „felie“. Totusi, jucatorii sunt deja constienti ca viitorul este reprezentat de serviciile de date. Astfel, furnizorii de telefonie, atat fixa, cat si mobila, au pornit deja in stabilirea unor capuri de pod. In ansamblul ei, piata IT&C este mult mai larga, cuprinzand mult mai popularele jocuri si sisteme de navigare in spatiul virtual. (D. Mihnea)


Interviu cu Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private
Cum poti obtine o pensie privata

Pensiile mici din sistemul de stat ar trebui sa determine tot mai multa lume sa ia in calcul aderarea la un fond de pensii private. Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, ne-a prezentat acest sistem si ce trebuie sa cunoastem pentru a obtine o pensie privata cat mai mare.

Cum ati caracteriza sistemul de pensii private din tara noastra?
In prezent, in Romania, sistemul de pensii este bazat pe trei componente. Prima este componenta obligatorie redistributiva, administrata public (Pilonul I) - cadrul juridic fiind constituit de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare. Exista, de asemenea, si doua componente administrate privat, bazate pe capitalizare, respectiv investitia activelor fondurilor de pensii. Este vorba de componenta obligatorie, fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II) - cadrul juridic fiind Legea nr. 411/2004 privind pensiile administrate privat. In acest caz, este obligatorie participarea tuturor celor care platesc contributia de asigurari sociale si au varsta pana la 35 de ani. In cazul celor care platesc contributie de asigurari sociale si au varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, aceasta componenta este optionala. De asemenea, cei interesati au la dispozitie si componenta facultativa, fondurile de pensii facultative (Pilonul III) - cadrul juridic fiind Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative. (R. Voiculescu)

Despre Prezent

Prezent. Schimba Perspectiva !
Alina Sazon
alina.sazon@gmg.info.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prezent/pd-moare-dar-nu-se-preda-adio-dar-raman-cu-tine