DAŢI UN LEU PENTRU MUZEU!

Falticeni - 26 aprilie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria Fălticeni şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu” au demarat o campanie de sensibilizare a opiniei publice vizavi de problemele financiare care împiedică continuarea lucrărilor de renovare ale clădirii ce găzduieşte operele de artă ale artistului centenar Ion Irimescu.

DAŢI UN LEU PENTRU MUZEU!

Muzeul „Ion Irimescu” este în suferinţă. „Primăria nu are miliardele de lei pentru terminarea reparaţiilor. Dumneavoastră puteţi contribui la redeschiderea muzeului. Revenirea definitivă a maestrului Irimescu la Fălticeni a adus cu sine numeroase promisiuni din partea autorităţilor vizavi de alocarea fondurilor necesare reabilitării clădirii Muzeului de Artă "Ion Irimescu"”. După manifestările dedicate centenarului din anul 2003, prin hotarâre de guvern, la Fălticeni au ajuns doar 3 miliarde de lei – din cele 15 miliarde alocate pentru Centenar -, pentru lucrările de consolidare … şi atât. De aproape doi ani muzeul este închis. În tot acest timp o parte din lucrările maestrului sunt expuse în Galeria de artă situată în vecinătatea muzeului. Banii guvernului nu au ajuns decât pentru faza de consolidare, însemnând intervenţii la fundaţie şi pereţii interiori. Dacă din punct de vedere al rezistenţei, clădirea este salvată, pentru faza a doua a lucrării - proiectul de amenajare -, sumele necesare nu au putut fi încă estimate, cert este ca vor trece probabil de 10 miliarde de lei, bani care trebuie sa vină de undeva. Există multe urgenţe care trebuie rezolvate pentru ca opera maestrului să poată fi vizitată din nou: terminarea instalaţiilor interioare (electrice, TV, signalistica, incendii, încălzire), terminarea finisajelor interioare, schimbarea în totalitate a tâmplăriei, refacerea centurii de siguranţă în pod, refacerea învelitorii de tablă şi consolidarea şi schimbarea termoizolaţiei.
Oferiţi pentru muzeu 1 % din impozitul pe venit! Aceşti bani oricum îi daţi statului, aşa însă măcar ştiţi la ce vor folosi. Trebuie doar să completaţi declaraţia de venit global, la rubrica H2 sau să completaţi formularul special de la Administraţia Financiară cu următoarele date FUNDAŢIA CULTURALĂ “ION IRIMESCU” – cod fiscal 16051280, cont IBAN RO39RNCB4320000089280001, până la data de 15 mai 2005.
Este dreptul şi alegerea dumneavoastră.

Despre Primaria Municipiului Falticeni

Directia Administratie Publică Locală
Compartiment mass-media
Directia Administratie Publica Locala
ref. Alexandru Mitu

massmedia@falticeni.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-falticeni/dati-un-leu-pentru-muzeu