De ziua copilului a fost inaugurată o nouă sală de sport

Falticeni - 2 iunie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Fisiere atasate:

983-agricol-5.jpg

Primarul municipiului Fălticeni, prof Ghiorghi Cornia şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gavril Mîrza au inaugurat marţi, 1 iunie a.c., noua sală de sport a oraşului

De ziua copilului a fost inaugurată o nouă sală de sport

La acţiunea festivă de inaugurare, au participat inspectorul general al IŞJ Suceava – prof. Mihai Vitcu, elevi, conducerile unităţilor şcolare şi managerul SC CONSTAR SA Fălticeni, Neculai Chirap, firmă care a efectuat lucrările de construcţii.
Construcţia funcţionează pe locaţia de lângă Grupul Şcolar Agricol Fălticeni. Investiţia de peste 12,5 miliarde lei s-a derulat în cadrul programului de investiţii pentru anii 2002 – 2004, al Ministerului Lucrărilor Publice, care prevede finanţarea unui număr de 400 săli de sport pe lângă unităţile de învăţământ din toată ţara.
Noua sală de sport va funcţiona în regim de sală polivalentă, pentru ore de sport, manifestări sportive şi spectacole. Necesitatea realizării acestei investiţii a fost motivată de numărul celor peste 1500 de elevi care sunt nevoiţi - indiferent de condiţiile atmosferice -, să-şi ţină orele de educaţie fizică şi sport în aer liber. În plus, pe lângă cele 70 de ore de sport prinse în programul unei săptămânii, şcoala trebuie să asigure şi pregătirea elevilor claselor a XII a pentru examenul de bacalaureat.
Sala în suprafaţă de 2000 m.p. va cuprinde: teren de handbal, vestiare, cabine pentru antrenori, profesori, spaţii pentru depozitarea materialelor sportive şi de întreţinere, centrală termică proprie, tribune, spaţii pentru garderobă, grupuri sanitare, foaier şi cofetărie. Accesul la sală va fi deschis tuturor elevilor din Fălticeni. Din punct de vedere al utilităţilor, acestea vor fi asigurate prin racordarea la reţelele edilitare existente în zonă.

Despre Primaria Municipiului Falticeni

Compartiment mass-media
ref. Alexandru Mitu

massmedia@falticeni.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-falticeni/de-ziua-copilului-a-fost-inaugurata-o-noua-sala-de-sport