Fălticenenii plătesc pentru "păcatele" furnizorului apei potabile

Falticeni - 15 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul de Fălticeni a obţinut un răgaz de o zi pentru clarificarea condiţiilor în care vor fi achitate datoriile SC Comerţul Românesc SRL - cca 7,1 mld lei - către SC ELECTRICA Suceava, în contul energiei consumate pentru captarea şi distribuţia apei Fălticenenilor.

Vineri dimineaţă, la Consiliul Judeţean Suceava, aceste discuţii vor fi purtate între primarul de Fălticeni - Ghiorghi Cornia, directorul Electrica - Dumitru Coca, directorul general al Comerţului Românesc - Iulian Goldslegher şi preşedintele Consiliului Judeţean - Gavril Mîrza.
Reamintim că înainte de sărbătorile pascale, SC ELECTRICA a anunţat Primăria Fălticeni că va recurge la alimentarea restricţionată cu energie electrică a operatorului apei din Fălticeni, urmare a datoriilor acumulate şi anerespectării graficelor eşalonate acceptate de către cele două părţi.
ELECTRICA a cerut Primăriei Fălticeni să garanteze în calitate de proprietar şi concedent al serviciului de alimentare cu apă, obligaţiile contractuale asumate de SC COMERŢUL ROMÂNESC.
Propunerea SC ELECTRICA contravine clauzelor contractuale rămase încă în vigoare care precizează preluarea tuturor obligaţiilor avute de proprietar de către concesionar.
Ghiorghi Cornia, a declarat că vinovate de situaţia care poate reduce programul de furnizare a apei potabile, sunt atît SC COMERŢUL ROMÂNESC, cât şi ELECTRICA SA Suceava. "O mare parte din vină o poartă Comerţul Românesc pentru că nu a respectat graficele de plată pentru datoriile la curentul electric, însă la fel de vinovată este şi ELECTRICA SA Suceava, pentru că nu a insistat îndeajuns pentru a-şi recupera banii. Ei nu trebuiau să lase să se adune această sumă. Problema este că fălticenenii nu o să mai aibă apă şi trebuie să facem ceva pentru a remedia această problemă. Cu ce sînt locuitorii municipiului Fălticeni vinovaţi?”
Directorul general al SC COMERŢUL ROMÂNESC, Iulian Goldslegher a dat asigurări că în cazul în care SC ELECTRICA va recurge la sistarea anunţată, societatea are asigurate rezervele de apă care să menţină funcţionarea fără întreruperi a sistemului pentru două zile.
Primăria Fălticeni îşi exprimă temerea că apariţia unor perioade mai mari de nefuncţionare a sistemului aferent serviciului apă-canal-epurare, coroborat cu încălzirea vremii şi starea reţelelor, pot afecta calitatea apei furnizate şi sănătatea fălticenenilor.

Despre Primaria Municipiului Falticeni

Compartiment mass-media
ref. Alexandru Mitu

massmedia@falticeni.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-falticeni/falticenenii-platesc-pentru-pacatele-furnizorului-apei-potabile