Fălticenenii sunt consultaţi cu privire la reabilitarea DN2

Falticeni - 13 octombrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Drumul Naţional 2 asigură legătura României cu ţările fostei Federaţii Ruse şi Polonia, reprezentând „coloana vertebrală” a reţelei de drumuri din Moldova. Tronsonul Sabaoani – Falticeni – Suceava – Siret este ultimul tronson al DN2, din el ramificându-se drumuri naţionale spre nord – est către Botoşani şi Iaşi şi spre vest către Bucovina şi Transilvania.

Fălticenenii sunt consultaţi cu privire la reabilitarea DN2

Locuitorii municipiului Fălticeni îşi pot exprima în scris punctele de vedere în ceea ce priveşte reabilitarea Drumului European 2 (mai cunoscut sub denumirea E85), tronsonul Sabaoani – Falticeni – Suceava - Siret, pe o lungime de 140 kilometri. La sediul Primăriei Fălticeni poate fi consultat proiectul tehnic şi este deschis - până pe data de 22 octombrie -, un caiet special pentru opinii.
În cadrul proiectului guvenamental de reabilitare a unor drumuri naţionale principale (745 km), în conformitate cu acordul dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale derulează patru runde de consultări publice. În prezent are loc runda a II a, de consultare a populaţiei din localităţile traversate de DN2.
Specialiştii C.N.A.D.N apreciază că după reabilitare, accesul pe acest tronson va fi mai rapid şi în condiţii sporite de siguranţă a circulaţiei, punând în valoare potenţialul turistic al zonei de nord.
În prezent circulaţia se desfăşoară cu dificultate, în special datorită zonelor cu profil longitudinal cu sinuozitate şi declivitate mare şi a curbelor cu vizibilitate redusă, acestea fiind cauza producerii a numeroase accidente Condiţiile actuale de trafic conduc la sporirea timpului de parcurgere a distanţelor şi la consum mărit de carburanţi.

Despre Primaria Municipiului Falticeni

Mass-media
ref. Alexandru Mitu

massmedia@falticeni.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-falticeni/falticenenii-sunt-consultati-cu-privire-la-reabilitarea-dn2