Ion Irimescu, Patriarhul artelor romanesti s-a stins din viata la Falticeni

Falticeni - 28 octombrie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

În numele comunităţii locale, Primăria municipiului Fălticeni anunţă cu durere trecerea la cele veşnice a ilustrului său concetăţean, sculptorul Ion Irimescu. Recunoştinţă veşnică omului a carui operă îmbogăţeşte spiritualitatea fălticeneană şi va rămâne un punct de reper în cultura română. Personalitatea maestrului Ion Irimescu a fost, este şi va fi o sursă de inspiraţie pentru viitoarele generaţii de artişti plastici.

Ion Irimescu, Patriarhul artelor romanesti s-a stins din viata la Falticeni

Între sutele de personalităţi ale Fălticeniului, Ion Irimescu rămâne patriarhul spiritual al culturii. Fălticenenii sunt mândri de privilegiul pe care l-au avut, de a fi contemporani cu Maestrul Ion Irimescu, artistul transcentenar care a făcut să se vorbească despre Fălticeni în întreaga lume. Fălticenenii îl vor păstra veşnic în amintirea lor şi îl vor însoţi spre locul de odihnă, în cimitirul Oprişeni, duminică 30 octombrie la ora 12.30.

Despre Primaria Municipiului Falticeni

Directia Administratie Publică Locală
Compartiment mass-media
Directia Administratie Publica Locala
ref. Alexandru Mitu

massmedia@falticeni.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-falticeni/ion-irimescu-patriarhul-artelor-romanesti-s-a-stins-din-viata-la-falticeni