Adăpost pentru femeile cu copii din Mediaş

Medias - 28 iulie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

În luna septembrie, în Mediaş se va deschide un adăpost pentru femeile cu copii aflate în dificultate.

Anumite aspecte ale vieţii cotidiene cum ar fi alcoolismul şi violenţa în familie în toate formele ei, dar şi diferite alte probleme cu care se confruntă femeile în viaţa de zi cu zi, au determinat-o pe doamna Fronius Elfriede să deschidă un adăpost pentru femeile cu copii aflate în astfel de situaţii.

În anul 2003 s-a înfiinţat în acest sens o asociaţie care îşi va începe activitatea în luna septembrie 2005 oferind servicii şi protecţie socială fetelor şi femeilor care se confruntă cu violenţa şi respingere din partea familiei.

Capacitatea adăpostului este de 10 persoane, iar acestea pot fi găzduite pe o perioada de doi ani, timp în care vor beneficia de îngrijire, consiliere psihologică şi juridică, reabilitare, reintegrare socială, servicii medicale din partea unui personal calificat.

Perioada de protejare petrecută în adăpost, ar trebui să le confere femeilor puterea de a recăpăta încrederea în sine, să-şi poată continua viaţa fără a mai fi marcate psihic de experienţele traumatizante prin care au trecut în perioada de criza, să se simtă valoroase şi să se reintegreze în societate.

Finanţarea asociaţiei este în principal asigurată prin donaţii de la Asociaţia
Esther Frauen Hoffnung Bringen din Germania şi alte donaţii de la persoane fizice sau juridice, din ţară sau străinătate.

Despre Primaria Municipiului Medias

Adapost
Antonela Sofia Barbu

ofiter imagine