Dezbatere publică la Mediaş cu tema '' NU lăsa poluarea din regiunea Mediaşului să-ţi dirijeze VIAŢA!''

Medias - 27 aprilie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

În data de 27 aprilie 2005, orele 16.00, Primăria municipiului Mediaş va organiza în piaţa din faţa primăriei o dezbatere publică de mare amploare legată de poluarea de pe valea Târnavei Mari.

SC Sometra SA Copsa Mică continuă să reprezinte un factor de poluare în judeţul Sibiu, datorită faptului că societatea a realizat doar 23,48% din programul pentru conformare cu standardele europene de mediu. Programul de conformare din autorizaţia de mediu a societăţii cuprindea 14 măsuri din care s-au realizat, după privatizarea combinatului în 1998, 8 lucrări - trei integral şi cinci parţial. Conform contractului de privatizare grupul grec Mytilineos care a preluat combinatul ar fi trebuit să investească suma de 15,4 milioane dolari în lucrări de protecţie a mediului.

Nerezolvarea până în 2007 a unor probleme ce afectează viaţa locuitorilor şi a mediului incluzând şi zona Mediaşului, ar putea avea efecte negative asupra efortului de integrare a României în Uniunea Europeană.

Cu ajutorul dumneavoastră putem să influenţăm decizia privind autorizaţia de funcţionare a unui poluator industrial atât de nociv. Pe toţi ne interesează să protejăm mediul înconjurător şi sănătatea comunităţii pentru a cărui „mai bine” am fost aleşi şi cu toţii dorim să prevenim şi alte catastrofe ecologice din regiunea noastră.

Vă rugăm, prin urmare, să participaţi la această manifestare într-un moment important, în care noi avem şansa să decidem sănătatea generaţiilor următoare.

Vă invităm să confirmaţi participarea dv. până în 26 aprilie 2005, ora 16.00.

Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Sibiu a transmis, în 26 aprilie 2005, un comunicat de presă prin care anunţă organizarea unei alte dezbateri publice la Mediaş în Casa de Cultură, în 3 mai 2005, ora 16.00.

Dezbaterea de la Mediaş, din 27 aprilie 2005 NU se reprogramează.

Numai împreună putem convinge.
Poluarea trebuie să înceteze!
De noi depinde, vă aşteptăm!

Despre Primaria Municipiului Medias

Dezbatere: poluare
Antonela Sofia Barbu

ofiter imagine