Primarul Daniel Thellmann va fi prezent la inaugurarea fabricii KENNGOTT din Mediaş

Medias - 11 octombrie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Vineri, 21 octombrie 2005, la ora 10.30 se va inaugura noua fabrică KENNGOTT din Mediaş. Pe lângă prezentarea secţiilor de producţie se vor purta şi discuţii cu reprezentanţii KENNGOTT.

KENNGOTT, lider european în construcţii de scări, este o societate care a fost înfiinţată în anul 1895, adică acum 110 ani, în apropiere de Heilbronn, fiind destinată prelucrării nisipului cimentat şi a pietrei.
La acestea s-au adăugat mai târziu materiale precum marmura, granitul, lemnul, metalul şi sticlă.
Hans Kenngott (decedat în mai 2005) a iniţiat în 1957 patentarea

SCĂRII AUTOPORTANTE KENNGOTT

obţinând prin aceasta un succes răsunător în domeniul construcţiilor de scări, firma cunoscând astfel o ascensiune bruscă. Creativitatea şi inovaţiile au determinat fabricarea în prezent a unui produs la scară industrială, pentru care am constatat şi în România un interes deosebit, astfel încât îl introducem acum şi pe piaţa românească.

Scări destinate construcţiilor de locuinţe costisitoare, precum şi sisteme mai simple însă frumoase pentru casa tinerei familii, deci o ofertǎ completă de tipuri de scǎri precum şi de materiale. Toate acestea sunt prezentate şi în noul nostru catalog în limba românǎ.

Prin tehnologii de ultimă generaţie s-a dezvoltat un sistem computerizat de derulare a comenzii de la desfacere→construcţie→producţie→până la montaj, asigurându-se astfel calitate la standard înalt şi seriozitate la livrare.

KENNGOTT colaborează de mai bine de zece ani cu întreprinderi furnizoare din ţările esteuropene, printre care şi România. Dorim ca pe viitor lucrurile să rămână neschimbate însă amploarea solicitărilor ne-a determinat să înfiinţăm în prezent propria noastră întreprindere.

S-au investit în Mediaş ca.3 milioane € în maşini şi instalaţii, şi s-a demarat o producţie bazată pe maşini noi şi moderne, producţie care se desfǎşoarǎ pe o suprafaţǎ de 5000m2..

Forţa de muncă specializată, actualmente în număr de 60 de persoane instruite în parte la sediul central din Germania, constituie un element de bază al firmei. Aceste două elemente reprezintă premise necesară realizări produselor de cea mai bună calitate şi care să poarte amprenta ‘Made by KENNGOTT’.

Se prelucrează materiale lemnoase masive precum fagul, stejarul, arţarul, cireşul ş.a.

In iarna acestui an urmează o extindere printre altele cu o nouă maşină CNC, iar personalul va fi lărgit pe viitor la ca. 100 angajaţi.

Şi biroul de construcţii scări îşi va începe atunci activitatea, astfel încât se vor crea noi locuri de munca pentru ingineri.

Furnizarea la nivel naţional a început mai întâi cu un birou de vânzări şi cu o expoziţie de scări ce urmează a fi deschise în Sibiu. Vor urma noi oraşe, primul fiind Bucureşti.

În urma unor cercetări amănunţite a ca. 30 de locaţii posibile, KENNGOTT s-a decis pentru România, mai exact pentru Mediaş şi datorită sprijinului acordat de către primarul Daniel Thellmann.

Despre Primaria Municipiului Medias

Kenngott
Antonela Sofia Barbu

ofiter imagine