Actiune de salvare a Bulevardului Castanilor

Ploiesti - 7 octombrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria municipiului Ploieşti, prin Administraţia Domeniului Public şi Privat, derulează un amplu program de regenerare şi revigorare a castanilor de pe Bulevardul Independenţei.

Actiune de salvare a Bulevardului Castanilor

Proiectul a început în toamna anului 2003, când s-a acţionat prin îndepărtarea castanilor grav deterioraţi. Aceştia au fost înlocuiţi cu exemplare tinere din aceeaşi specie formate în pepinierele ADPP.

Anul acesta, în luna februarie, s-a pus în aplicare o procedură de regenerare a 46 de castani, avizaţi iniţial pentru doborâre. În acest sens s-a realizat o toaletare specială a coronamentelor, care a permis menţinerea în viaţă a arborilor respectivi. Deşi s-a încercat şi această metodă castanii nu au putut fi salvaţi, aşa încât se va trece la înlocuirea lor cu exemplare
tinere de calitate superioara. Astfel, se va obţine regenerarea plantaţiei de castani pe Bulevard.

Specialiştii ADPP au constatat că pe lângă vârsta înaintată a castanilor şi poluarea excesivă a zonei o cauză importantă în declinul fiziologic al arborilor o constituie insuficienţa hranei la rădăcină. Sistemul de irigaţie existent în prezent nu asigură eficient alimentarea cu apa a vegetaţiei de pe Bulevardul Independenţei.

În acest context, municipalitatea a decis achiziţionarea unui sistem de irigaţie performant, care se bazează pe metoda de udare cu picatura şi care le asigură plantelor umiditate continuă. Instalaţia respectivă permite şi administrarea îngrăşămintelor şi susbstanţelor nutritive necesare unui metabolism optim al arborilor.

Reteaua de picurare subterana se va realiza independent pentru fiecare arbore, iar instalatia va include un grup de pompare, filtru de impuritati cu discuri – debit maxim de filtrare 30 m.c./h , pompa hidrodinamica cu dozare proportionala pentru administrare ingrasaminte lichide sau total solubile , sistem de programare automata si control prevazut printre altele cu senzor meteo complet (precipitaţii, intensitatea vantului si temperatura), sistem de monitorizare apometre, PC Software pentru control central, elemente de interfata pentru automatizare completa.

Configuratia de programare si automatizare va permite programarea functionarii independente a celor 4 sectiuni de irigare, monitorizarea permanenta a apometrelor si a controlerului de pe un calculator central aflat la sediul A.D.P.P.Ploiesti.

Firma câştigătoare a licitaţiei de achiziţionare a sistemului de irigaţie este SC Totexim SRL. Investiţia Primăriei municipiului Ploieşti se va ridica la 800 de milioane lei, iar fondurile vor fi alocate de la bugetul local.

Livrarea componentelor va incepe săptămâna aceasta, iar montajul sistemului va fi executat etapizat de catre o echipă tehnică a A.D.P.P., furnizorul oferind asistenta tehnica de specialitate pe intreaga perioada de asamblare a intregului sistem.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/actiune-de-salvare-a-bulevardului-castanilor