Anul de Excelenta pentru Elevi

Ploiesti - 12 noiembrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă participă la deschiderea oficială a Anului de Excelenţă pentru Elevi şi a Săptămânii Educaţiei Globale, vineri, 12 noiembrie 2004, la ora 11.00, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Anul de Excelenta pentru Elevi

Anul de Excelenţă pentru Elevi este un proiect pilot derulat la nivelul municipiului Ploieşti, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în cadrul căruia elevii cu rezultate şcolare performante vor susţine timp de un an cursuri de pregătire suplimentară.

Elevii se vor pregăti săptămânal sub atenta îndrumare a unor profesori metodişti selectaţi de Inspectoratul Şcolar, iar cursurile vor include mai multe materii.

De asemenea, în timpul Săptămânii de Educaţie Globală se vor desfăşura la nivelul şcolilor prahovene întruniri cu elevii, care vizează cunoaşterea aspectelor cu impact social în procesul de integrare europeană.

La deschiderea oficială a Anului de Excelenţă pentru Elevi şi a Săptămânii Educaţiei Globale, primarul Emil Calotă va acorda premii elevilor şi profesorilor de la Palatul Culturii, care au obţinut rezultate deosebite la concursurile naţionale.

Astfel, 16 elevi de la Palatul Copiilor Ploieşti, câştigători ai locului I la concursurile de Informatică, Tinere Condeie, Pictură- Artă decorativă şi Aeromodele, vor fi premiaţi cu câte 1 milion de lei. Un elev câştigător al locului II va fi premiat cu 750.000 lei, iar altor 7 elevi care au obţinut locul III le vor fi oferite premii în valoare de 500.000 lei fiecare.

Totodată celor şase profesori care i-au pregătit pe copii le vor fi acordate premii în valoarea de 1 milion de lei fiecare. Valoarea totală a premiilor se ridică la 80 de milioane lei.

În cadrul manifestării, Primarul Emil Calotă va acorda Medalia Omagială unui număr de opt inspectori şcolari pentru contribuţia la implementarea unor programe educaţionale şi a componentei europene în educaţie.

Ulerior, corul de copii „Crescendo”, grupul de dans modern de la Şcoala Populară de Artă, grupul de dans clasic din cadrul Palatului Copiilor şi elevii de la Clubul de Dans Sportiv Prahova vor susţine un program artistic.

Menţionăm că evenimentul este organizat de municipalitate în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Prahova. Sponsorii acţiunii sunt: SC Yazaki SA, SC Romgaz SA, SC Balif City SA, SC Billa SA şi Parcul Industrial Plopeni.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2