Confort si modernitate in transportul public

Ploiesti - 25 noiembrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă a participat astăzi la acţiunea de punere în circulaţie a 10 autobuze noi.

Confort si modernitate in transportul public

Mijloacele de transport respective fac parte dintr-un lot de 50 de autobuze de capacitate medie, achiziţionate de municipalitate în urma unei licitaţii organizată recent şi continuă „Programul ecologic modernizare a transportului public” demarat de primarul Emil Calotă în perioada 2000-2004.

Licitaţia a fost câştigată de firma SC BMC România SA din Ilfov. Valoarea contractului de leasing se ridica la 4,9 milioane Euro.

Noile autobuze vor îmbunătăţii parcul auto al RATP Ploieşti şi vor asigura ploieştenilor un transport modern, confortabil. Acestea funcţionează cu motoare Euro 3 şi au o capacitate totală de 70 de locuri. În prezent, parcul auto al RATP include 82 de autobuze moderne şi ecologice, din totalul de 190 de mijloace de transport.

Alte 10 astfel de mijloace de transport în comun vor fi date în folosinţă până la finele lunii viitoare, iar celelalte 30 de autobuze achiziţionate vor sosi la Ploieşti până la sfârşitul lunii februarie 2005.

Prin punerea în circulaţie, noile autobuze vor contribui la reducerea aglomeraţiei pe mijloacele de transport în comun, înregistrată în perioadele de trafic intens, dar şi la diminuarea poluarii atmosferice înregistrată la nivelul municipiului Ploieşti.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/confort-si-modernitate-in-transportul-public