Criza - gunoaie depozitate ilegal

Ploiesti - 7 iunie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Regia Autonomă de Termoficare şi Servicii Publice a iniţiat un comitet de criză în vederea depistării persoanelor care aruncă ilegal deşeuri menajere pe raza municipiului Ploieşti.

Criza - gunoaie depozitate ilegal

Pentru a derula controalele în vederea respectării legislaţiei în domeniu, RATSP va colabora în cadrul acestei acţiuni cu Administraţia Domeniului Public şi Privat, Poliţia Comunitară, Comandamentul Judeţean de Jandarmi, Poliţia municipală şi Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti.

În prezent, pentru strângerea gunoaielor depozitate în afara locaţiilor special amenajate, administraţia locală ar trebui să cheltuiască aproximativ 6 miliarde de lei. S-a constatat totodată că pe lângă cetăţenii care nu dau dovadă de responsabilitate civică, pe teritoriul municipiului Ploieşti se depozitează şi deşeuri menajere care provin din localităţile limitrofe, situaţii care au condus la o creştere a cantităţii de gunoaie la nivelul oraşului.

Echipe mixte ale instituţiilor implicate în acest proiect vor monitoriza permanent cartierele oraşului, în special în punctele identificate cu probleme în acest sens. În plus, inspectorii RATSP vor verifica şi vor amenda pesoanele fizice şi juridice care nu au încheiate contracte cu operatorul de salubritate al oraşului.

O altă măsură, referitoare la dublarea sancţiunilor contravenţionale prevăzute în cazul depozitării în locuri nepermise a deşeurilor manajere, va fi propusă spre aprobare în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Local al municipiului Ploieşti.

Municipalitatea roagă cetăţenii să sprijine această acţiune prin apelarea dispeceratului Primărie – tel. 984- în momentul în care observă depozitarea de gunoaie în spaţii ilegale. Reamintim că dispeceratul municipalităţii funcţionează non-stop, iar informaţiile primite vor fi transmise direct comitetului de criză, care va dispune verificarea în timp util a datelor respective şi va lua măsurile ce se impun.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/criza-gunoaie-depozitate-ilegal