Dezvoltare zona metropolitana

Ploiesti - 18 iulie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă împreună cu viceprimarul municipiului Ploieşti, dl Radu Socoleanu şi directorul Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, dl. Radu Popescu, s-au intâlnit cu primarii localităţilor Blejoi, Bucov, Berceni, Păuleşti şi Târgşorul Vechi pentru a dezbate proiectul comun de dezvoltare metropolitană.

Dezvoltare zona metropolitana

Scopul întâlnirii a fost analizarea şi convenirea asupra unor soluţii optime în ceea ce priveşte transportul public între Ploieşti şi localităţile limitrofe menţionate.

In timpul discutiilor s-a constatat dorinta părţilor implicate în proiect de a asigura pentru cetăţenii localitatilor din zona metropolitana o formulă de transport civilizat, care să confere siguranţa orarului şi a călătoriei.

Conducerea RATP şi-a exprimat disponibilitatea de a asigura la orele de vârf autobuze din flota proprie de transport. Ca urmare au fost stabilite următoarele:

- până la data de 31 iulie 2005 fiecare primărie trebuie să transmită către RATP cererea proprie de transport cu informaţii precise despre numărul de călători, categoriile de călători (studenţi, elevi, persoane cu dizabilităţi), propuneri de trasee si orar;
- în perioada 1-15 august 2005 va fi definitivat programul comun de transport şi în paralel se va solicita ARR derogarea necesară extinderii transportului public din municipiul Ploieşti în comunele din zona metropolitană;
- în perioada 15 august – 1 septembrie 2005 vor avea loc dezbaterile finale şi se va concretiza programul comun de transport public;

Din dorinţa de a derula o formă de colaborare cu transportatorii privaţi, angrenaţi în transportul inter si intra judetean, Primaria municipiului Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova şi primăriile interesate vor organiza o întalnire cu reprezentanţii firmelor private de transport, în perioada 19-23 iulie 2005.

Precizăm că eventuala extindere a serviciul public de transport călători în zona metropolitană nu urmăreşte o exclusivitate a transportului în comun, ci formule optime de preţ si confort pentru călători.

Persoanele care doresc să se implice în programul de extindere a serviciului public de transport pot adresa sugestii domnului Nan Nicolae, consilier în cadrul RATP Ploieşti, la nr. de telefon 0724/ 268.560. Propunerile primite vor fi atent analizate şi centralizate.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/dezvoltare-zona-metropolitana